Hopp til innhold

Måtte grave seg ned i snøen på grunn av uvær

Klokka åtte i dag sender Røde Kors ut scooterpatruljer for å hente to menn som ble overrasket av uværet på fjellet i Skjåk sent i går kveld, og som måtte grave seg ned i snøen.

Redningsaksjon i Skjåk

Helikopter og scootere har dratt ut for å hente mennene.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

– Det er meldt bedre vær fra klokka 06.00, og så snart det lysner, drar patruljene for å hente mennene, sier operasjonsleder Knut Westby ved Gudbrandsdal politidistrikt.

De to fjellvante mennene på 78 og 49 år ( far og sønn) fra Oslo og Elverum kontaktet selv Hovedredningssentralen for å melde fra ved 22-tida.

– Det var dårlig telefonforbindelse, men vi har fått kartlagt hvor de befinner seg, sier redningsleder Nils Ole Sunde til NRK.no.

Mennene har gravd seg ned i et område to km øst for Veltdalshytta i Skjåk.

– Scooterpatruljen er i ferd med å vurdere hvilken vei de skal gå for å komme til mennenes unnsetning. Det er snakk om lange avstander, så det kan være snakk om timer før de får hjelp, sier Sunde.

Den ene mannen er 49 år og den andre er 78 år gammel. De skal ha vært på skitur i fjellheimen mellom Bjorli og Grotli i Møre og Romsdal og Oppland, da de ble overrasket av dårlig vær.

Like etter klokken 00.30 natt til fredag opplyser de ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge at forholdene blir vurdert fortløpende.

Det er stiv kuling i området og mye snø i lufta.

– Det er mørket og været som er utfordringen vår, sier redningsleder Cecilie Øversveen til NRK.no.

Hun forteller at redningsmannskaper vil fortsette arbeidet hele natta til de har fått rede på de to som har gravd seg ned. Mennene skal være fjellvante, ifølge Øversveen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ