Hopp til innhold

Tiltalt for skjult trusefilming på byen

En mann i førtiårene må tirsdag møte i Hammerfest tingrett, tiltalt for en rekke lovbrudd.

Mannen er tiltalt for oppbevaring av bilder av seksuelle overgrep mot barn, seksuelt krenkende adferd mot en 13 år gammel jente, og skjult filming under skjørtet til jenter på byen.

I tiltalebeslutningen heter det at mannen frem til desember 2010 skal ha vært i besittelse av et betydelig antall bilder og filmer som viser seksuelle overgrep mot barn, og seksualiserte fremstillinger av barn.

Overgrepsbildene skal mannen ha oppbevart på to adresser, en i Hammerfest, og en i Tromsø.

Tiltalt for skjult trusefilming

Av tiltalen kommer det også frem at mannen i desember 2010 skal ha brukt mobiltelefonen sin til å filme jenter på utestedet Oppe og Nede i Hammerfest, uten at de samtykket til det.

Han skal ha filmet med mobilkamera opp under skjørtet til flere jenter, uten at noen av dem samtykket til det, og er derfor tiltalt for seksuelt krenkende adferd mot disse.

Skal ha bedt om nakenbilder av 13-åring

I samme tidsrom skal mannen ha kommet med seksuelle tilnærmelser mot en 13 år gammel jente, og bedt om å få nakenbilder av henne – det på tross av at han var klar over at hennes alder.

Han er derfor tiltalt for seksuelt krenkende adferd også mot henne.

Mannens advokat Andreas Enevold ønsker ikke å utdype saken, men sier til Finnmark Dagblad at saken oppleves som tung for hans klient.