Hopp til innhold

Her reiser rekordmange med buss

I oktober reiste rekordmange med buss i Tromsø.

Buss

Sentralholdeplassen på Langnes i Tromsø.

Foto: NRK

Hele 825 000 passasjerer reiste med bybussene i Tromsø i oktober. Det er et historisk høyt månedstall, og normalt har det ligget på mellom 710 000 og 750 000 reiser.

– Vi kan ikke få et klarere bevis på at publikum setter pris på og har tillit til bybusstilbudet vårt i Tromsø», sier fylkesråd for samferdsel, Terje Olsen.

Og han begrunner noe av økningen slik:

– Dårlig vær og vanskelige føreforhold har nok også spilt en rolle i oktober. Folk flest har stor tillit til bybussene og velger buss framfor bil, å gå eller sykle, når føreforholdene blir vanskelige, sier fylkesråden.

Han legger til at det er etablert flere utsalgssteder for kjøp av billetter og påfylling av kort, mer og bedre informasjon om rutetidene og et forsterket rutetilbud.

Fått mye kritikk

Transportselskapet Nobina, som overtok bussdriften for snart ett år siden, har fått mye kritikk fra publikum, tillitsvalgte i selskapet og byrådsleder i Tromsø Øyvind Hilmarsen (H).

Kritikken har blant annet gått på innstilte og forsinkende bussruter, for dårlige busser og for stramt tidsskjema.

– Til tross for mye negativ omtale og krisemaksimering, ikke minst fra byrådsleder, viser trafikktallene at dette er en merkelig virkelighetsoppfatning. Bydrift i Tromsø gjør en kjempejobb med de begrensede ressursene byrådet stiller til rådighet. Hadde byrådslederen brukt like mye energi på å sikre tilstrekkelige ressurser til vintervedlikehold av vegene som han bruker på å kritisere andre, er jeg sikker på at Bydrift ville omsatt dette i enda bedre fremkommelighet på det kommunale vegnettet, sier Olsen i ei pressemelding.