Hopp til innhold

Hun tar over avis i krise

Tone Jensen blir ny sjefredaktør og administrerende direktør i avisa Fremover i Narvik.

Tone Jensen

Tone Jensen tar over avisa Fremover i Narvik.

Foto: Nina Einem / NRK

Det har i en tid vært turbulens i avisredaksjonen i Narvik, og mandag valgte sjefredaktør og administrerende direktør Line Holand å trekke seg etter at de ansatte i juni uttrykte mistillit til henne.

– Naturlig at jeg trekker meg

– Etter sommerferien har vi gjennomført et systematisk arbeid for å forsøke å finne grunnlag for et videre samarbeid. Det har vi ikke lyktes med. Da er det naturlig at jeg trekker meg, sier Holand til fremover.no.

Nå har styret i avisa valgt å konstituere en ny kvinne til å styre Fremover. Valget falt på den erfarne journalisten Tone Jensen.

Jensen har tidligere vært distriktsredaktør i NRK Troms og Finnmark, sjefredaktør i Avisa Nordland, informasjonssjef i SpareBank 1 Nord-Norge, og nyhetsredaktør i avisa Nordlys. I det siste har hun jobbet som næringslivsjournalist i Tromsø-avisa.

Gleder seg

– En spennende utfordring. Fremover er en spennende bedrift, i en spennende region. Jeg ser jo at det bygges her i byen, og at det har kommet et nytt hotell. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med Narvik-regionen, sier Jensen til fremover.no.