Hopp til innhold

Gullfunn i Øksfjord

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Gruveselskapet Nordic Mining har funnet både gull og platina på Øksfjordhalvøya i Nord-Troms.

Nordic Mining avsluttet nettopp leteboringen av to borehull i selskapets undersøkelsesområde i Reinfjord på Øksfjordhalvøya i Troms.

Resultatene gjorde at aksjeprisen til Nordic Mining bykset opp 15 prosent til 1,04 kroner onsdag, skriver Teknisk Ukeblad.

Fornøyd

– De interessante områdene er nå bekreftet å inneholde lagdelte sulfidmineraliseringer, sier utforskningsleder Mona Schanche som er fornøyd med de funnene selskapet har gjort.

– Området har en utstrekning på minst 600 ganger 600 meter og er ikke avgrenset mot nordøst. Dette gir forventning om en forekomst av betydelig størrelse forholdsvis nær overflaten, sier hun.

Ifølge Teknisk Ukeblad er det boret to hull på henholdsvis 240 meter og 170 meter, og allerede det første hullet som ble boret viste funn som ifølge Schanche lover godt for den videre prosjekteringen i området.

– Dette funnet gjør oss håpefulle for at vi kan finne forekomster av bra størrelse, sier Schanche.

Boringen resulterte i funn av både gull, platina og palladium.

– Gode nyheter

Nordic Mining-sjef Ivar S. Fossum sier funnene som nå er gjort er veldig gode nyheter.

Nå skal vi undersøke alle prøvene som er tatt ut fra hullene. Disse skal analyseres før vi fatter et grunnlag på om og i hvilken grad vi eventuelt skal ha flere prøveboringer, sier han.

Fossum mener at mineralfunnene har et godt potensial og en god verdi.

– Men det er mange faktorer som må på plass før vi kan konkludere med at det er en drivverdig forekomst, sier Fossum.

Nordic Mining er gruveselskapet som har søkt om utslippstillatelse i Førdefjorden i Sogn og Fjordane – en søknad som har medført store protester.