Hopp til innhold

Kom hjem til blodig oter etter hyttetur

En familie i Hammerfest ble møtt av blodige vegger og raserte persienner da de kom fra hytta søndag kveld. En oter hadde på mystisk vis kommet seg inn i huset.

Kom hjem til blodig oter

Anja Palmer og Øystein Larsen ble kom hjem søndag til et blodig hus, rasert av en oter.

Foto: Allan Klo / NRK

En godt voksen, og sannsynligvis skadd oter, hadde på en helg klart å rasere to rom i huset som ligger i Hammerfest. Anja Palmer ble nødt til å brukte søndags kveld på å rydde og vaske blod.

– Det første jeg ser når jeg kommer hjem, er en ventil som henger, og det er masse blod på den og rundt den. Det var også blod bortover veggen og på klærne som hang her, forteller Palmer.

Ødelagt persienne

Oteren hadde gått til angrep på blant annet persiennene.

Foto: Anja Palmer

– Litt drøyt å smøre blod på veggene

Palmer ble bekymret da hun så rotet.

– Jeg ble redd. Jeg tenkte det var noen som hadde vært her og hatt det litt artig mens vi var borte, og skulle tulle med oss. Men så tenkte jeg det var litt drøyt å smøre blod på veggene, forteller Palmer.

Tannmerker

Dermed tenkte de det kunne være en katt som hadde kommet seg inn.

– Men da jeg så persiennene ble jeg bekymret og tenkte at hvis dette er gjort av en katt, så vet ikke jeg. Det var tannmerker i persiennene og den var helt lørvete. I tillegg var det var blod i senga, i vinduskarmene og på veggene. Vi skjønte vel fort at det ikke var en katt.

Fulgte lyden av rasling

Død oter

Oteren ble til slutt funnet på loftet, og måtte bøte med livet.

Foto: Anja Palmer

Palmers kjæreste, Øystein Larsen, fulgte lyden av rasling fra loftet, og var den som først fikk øye på oteren.

– Jeg ringte politiet og hørte hva vi skulle gjøre. Jeg spurte om de skulle komme opp, men de hadde ikke folk som kunne gjøre noe sånt, forteller Larsen.

Det førte til at Larsen måtte ta saken i egne hender.

– Jeg sa jeg hadde rifle selv, så de mente jeg kunne avlive den selv, siden den var skadd. Jeg skjøt den på loftet, sier Larsen.

Skremmende

Den fire kilo tunge krabaten kan ha kommet seg inn via ytterboden, krøpet opp på loftet, og deretter ned gjennom ventilen som fører inn i vaskerommet.

– Det er jo egentlig ganske skremmende, sier Palmer.

– Hvis noen av ungene hadde kommet hjem fra skolen og hadde møtt en oter i senga, så tror jeg ikke det hadde vært veldig populært. Hvis jeg hadde vært hjemme alene tror jeg heller ikke jeg hadde klart meg så fint, sier hun.

Og oterens videre skjebne, den havner på fyllinga. Blodig og fæl egner den seg ikke for utstopping.