Hopp til innhold

– Katteeiere truer oss til å ta kattene deres før ferieturen

Dyrebeskyttelsen i Harstad føler at de blir gjort ansvarlige for at mange katter må dø før ferien. På kattehuset er det ikke plass til flere dyr.

Video Katter forlates i ferien

Katter forlates i ferien

kattehuset

Kattehuset i Harstad består av tre Moelven-brakker

– Det er mange som rett og slett sier: Jaja, da må vi bare avlive. Vi føler at de gir oss ansvaret for at dyrene ikke får leve lenger. På en måte truer de oss til å ta dyra, sier nestleder i Dyrebeskyttelsen i Harstad Inger-Helene Rindal Fjelldal gråtkvalt.

Ferietid er høysesong for omplassering av dyr. Daglig kommer det flere henvendelser fra folk som vil kvitte seg med dyrene før ferien, men på kattehuset i Harstad er det fullt.

Stor pågang

Med femten katter innlosjert er det nok å gjøre for de dyrekjære damene. Kattedoer skal tømmes og vaskes, og de pelskledde skal mates, prates- og koses med.

Rindal Fjelldal og kasserer Randi Andreassen forteller at de får et personlig forhold til hver enkel katt.

katt harstad

Man får et prsonlig forhold til hver enkelt dyr.

– Akkurat nå er det stor pågang, og når det i tillegg nesten ikke er mulig å oppdrive fosterhjem, blir vi fortvilt, sier Randi Andreassen.

Planlegg feriepass

De spreke damene er opptatt av at folk må tenke seg godt om før de anskaffer seg dyr.

kattedamer

Inger-Helene Rindal Fjelldal og kasserer Randi Andreassen. Aktive i dyrebeskyttelsen i Harstad

– Mange har ikke tenkt godt nok igjennom hva det vil si å skaffe seg en katt eller en hund. Selv om en man får en katt gratis, koster det å ha dem. De trenger mat, medisiner og gjerne en tur til veterinæren. Det koster penger.

Damene hos Dyrebeskyttelsenmener det er viktig å tenke på hva man skal gjøre med dyrene i ferien før man skaffer seg katt eller hund.

Ta kontakt med kjente som kan være dyrevakt, eller bestill plass på dyrepensjonat i god tid før ferien.