Hopp til innhold

Tror Kara havner i Premier League

Manchester City-stjernen Patrick Vieira tror Tromsøs Kara Mbodj kan bli Norges neste eksportartikkel til England.

Patrick Vieira i Tromsø med tro på Kara

Kara Mbodj har ligget høyt på spillebørsen i norsk seriefotball og vært ønsket både av norske og utenlandske klubber. Vieira tror senegaleseren havner i Premier League.

Foto: Scanpix/Robert Greiner/NRK

Vieira er denne helga i Tromsø for å se landsmennene Kara Mbodj og Saliou Ciss spille mot Brann. Begge TIL-spillerne er tidligere elever ved hans fotballskole Diambars i Senegal.

– Mange i Senegal vet hvem Kara og Ciss er, så det er spennende å følge dem. De er blant de første elevene våre som nå er ute i verden og prøver seg, forteller den afrikanskfødte franskmannen.

Vieira var i Arsenal fra 1996 til 2005 der han vant han tre Premier League-titler og fire FA Cup-titler. I 1998 ble han verdensmester med det franske landslaget.

I vår ble det bronse for Manchester City.

Ennå mye å lære

TIL håper å få 30-40 millioner kroner for sin midtbanejuvel.

Som tidligere Arsenal-spiller har Vieira fått med seg at gamleklubben følger Kara , og han har også merket seg at landsmannen har scoret fire mål siden seriestart.

– Slik er viktig når du spiller på midtbanen, framhever han.

Men:

– Kara er ennå ung og har enda mye å lære, men han er en spiller som vokser ved å spille mye slik han har fått gjort i Tromsø. Han tror på seg selv og jobber hardt.

– Kan han havne i Premier League?

– Ja. Alt er mulig både for ham, og også for Ciss. De har begge nådd et interessant nivå, sier Vieira uten å nevne klubbnavn.

Ga ett råd: – Lytt

Oppholdet i Tromsø har han brukt til sightseeing og å henge ilag med sine landsmenn. Lørdags kveld så han byrivalen Manchester United tape Champions League-tittelen for Barcelona.

– Det har vært vanskelig å sove i natt, men på grunn av midtnattsola, smiler han og hyller samtidig nordnorsk natur og gjestfrihet.

– Hvilke råd har du gitt Kara og Ciss?

– Å lytte. Det utvikler en fotballspiller.

Kara Mbodj, som nylig ble tatt ut til det senegalesiske landslaget, har kontrakt i TIL ut 2013.