Hopp til innhold

Sjakkbabe skal gi Tromsø Sjakk-OL

Alexandra Kosteniuk blir offisiell ambassadør for å få Sjakk-OL til Tromsø.

Alexandra Kosteniuk

Alexandra Kosteniuk blir ofte omtalt som «sjakkens Anna Kurnikova». Nå skal hun profiliere Tromsøs søknad om å få Sjakk-OL i 2014.

Foto: Kosteniuk.com

– Vi er stolte over å ha den kvinnelige sjakkverdensmesteren, Alexandra Kosteniuk, med på laget. Vi setter pris på at hun støtter vår søknad, og at hun ønsker å være vår offisielle ambassadør, sier styreleder Henrik Andenæs.

Den russiske verdensmesteren i sjakk blir sammen med norske Magnus Carlsen ambassadører for å få Sjakk-OL til Tromsø i 2014.

Viktig med verdensmestre på laget

President i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson, mener det er et sjakktrekk å ha sjakkstjernene med på laget.

– Med to av de beste spillere i verden med på laget vårt, øker det selvtilliten vår. Støtte fra sjakkspillere i denne størrelsesorden er viktig for oss, og det gir oss inspirasjon til å nå nye høyder, sier han.

– Hvorfor velger en russer å støtte Tromsø og Norge for å få et Sjakk-OL?

– Vi har markedsført Tromsø på de internasjonale sjakkarenaene som er. Vi tror vi har greid å vise at vi har et godt sjakkmiljø og konsept, og jeg vet hun ser på Tromsø som en god kandidat, utdyper Aulin-Jansson.

– Et enkelt valg

Stortinget vedtok forrige uke å bevilge 70 millioner kroner i statsgaranti til arrangementet, noe som skal ha imponert den russiske sjakkskjønnheten. På sin hjemmeside opplyser Kostenjuk at hun allerede har besøkt Ishavsbyen. Der skriver hun også at hun har latt seg imponere av profesjonaliteten til søkerorganisasjonen.

– Å støtte Tromsø er veldig enkelt for meg. Jeg er sikker på at de vil organisere en stor begivenhet og bidra til at sjakk får økt profesjonalitet mot sponsorer og spillere. Tromsø skal være en opplevelse du ikke bør gå glipp av, slår hun fast.

Tromsø konkurrerer med Varna i Bulgaria om å få arrangementet. Den endelige tildelingen skjer i oktober.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark