Hopp til innhold

Søker sjakk-OL

Tromsø søker om sjakk-OL i 2014 - selv om det ikke ble noen statsgaranti.

sjakk
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Tromsø søker om å få være vertskapsby for sjakk-OL i 2014, til tross for at kulturministeren allerede har gjort det klart at arrangementet ikke får noen statsgaranti.

Byen kunngjør sitt kandidatur under årets Sjakk-OL, som startet i den tyske byen Dresden onsdag.

Lover unik opplevelse

Arild Hausberg

Ordfører i Tromsø, Arild Hausberg, lover et unikt sjakk-OL.

Foto: Thomas Sørensen

Søknaden er et samarbeid mellom Tromsø kommune og Norges Sjakkforbund, som eier henholdsvis 90 og 10 prosent av selskapet Sjakk Tromsø 2014.

- Å bli valgt som vertskapsby for Sjakk-OL i 2014 er et høyprioritert mål for Tromsø, og vi kan love sjakkverdenen en unik opplevelse - et godt planlagt og gjennomført arrangement og vennlig atmosfære i en storslått arktisk sommernatur, sier byens ordfører, Arild Hausberg.

Ingen statsgaranti

I forrige måned gjorde kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) det klart i et møte med ordføreren at kommunen ikke får statsgaranti ved en søknad om Sjakk-OL. Dermed må atskillige millioner kroner skaffes fra næringslivet.

Sjakk-OL varer i 14 dager, og under årets arrangement i Dresden deltar 1.400 spillere og 600 ledere og delegater fra 152 nasjoner. Et arrangement i Tromsø i 2014 er beregnet å koste rundt 100 millioner kroner.

Les også:

Ikke statsgaranti til sjakk-OL

- Tromsø 2018 bør ikke dø

Sjakktrekk for Tromsø

(©NTB)

Hva mener du? Blir dette bare et «trøste-OL»?

Flere nyheter fra Troms og Finnmark