Hopp til innhold

Nå varsles det snø - igjen

I nord har vi hatt små stikk av sommer i det siste. Men vinteren har ikke helt sluppet taket enda. Fredag kom det som forhåpentligvis er sommerens siste snøvarsel.

Værvarsel

Slik ser helgevarslet for Finnmark ut. Likheten er slående for Troms sin del.

Foto: yr.no / NRK

I Ofoten, Troms, og i fjord- og kyststrøkene i Vest-Finnmark meldes det nå om snøbyger med påfølgende vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene. På Finnmarksvidda meldes det om vanskelige kjøreforhold i høyden.

For selv om temperaturene enkelte steder i nord har vært uvanlig høye i det siste, og til og med ført til rekordtidlig mygg, ser det ikke ut til at vi kan forvente oss skikkelig sommer med det første.

– Været vil nok være ganske begredelig denne helga. Det vil bli gråvær, regnbyger og ganske lave temperaturer. Det ser bedre ut like over helga. Men langtidsprognosene viser at det kan bli urolig vær fremover. Så knallværet kommer nok ikke enda, sier statsmeteorolog Silje Eriksen Holmen.

Varmt i sør

Men temperaturene ser heldigvis ikke ut til å komme helt ned på den blå delen av gradestokken. Bare nesten.

– Vi får prøve å styre unne minusgradene, men det blir nok tett ned mot null om natta. Og på fjellovergangene kan man møte på snø. Det er såpass kald luft i atmosfæren at vi har varslet snøbyger over 3-500 meter.

Så hvis du har planer om å brune deg på naturlig vis i helga må du nok ut på veien. (Men vær forsiktig over fjellovergangene). Sør for Trøndelag viser værkartet på yr.no stort sett bare sol og titallige varmegrader.

Hva skal du gjøre i helga?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.