Hopp til innhold

Forhandler om Nergård-salg

Nord-Norges største fiskerikonsern, Nergård-konsernet, blir trolig solgt til Egersund Fisk.

Nergård AS i Senjahopen
Foto: NRK

Egersund Fisk eies av produksjons- og investeringsselskapet Kverva i Trondheim.

Det er inngått en intensjonsavtale om kjøp av hele Nergård-konsernet .

– Vår hensikt med kjøpet av Nergård AS er å utvikle aktiviteten i samme ånd som tidligere grunder har bygget opp selskapet, sier daglig leder Egil Magne Haugstad i Egersund Fisk AS i en pressemelding.

De ansatte er informert, og klokka 1430 holdt Nergård-ledelsen et telefonmøte med ordførerne på Senja.

– Langsiktig eier

Nergård-konsernet er Nord-Norges største fiskerikonsern med 500 ansatte.

– Egersund Fisk har en langsiktig historie innen eierskap og industriutvikling. De er også til stede i Nord-Norge, noe som viser at de er villige til å satse i nord, sier advokat Hallvard Østgård som representerer de to sønnene etter konserngründeren, Ole Arvid Nergård.

Bakgrunnen for at sønnene ville selge var blant annet spredning av risiko og finansiering av arveavgift/formueskatt. I tillegg følte arvingene at de ikke hadde det som skulle for å drive konsernet videre, etter at faren døde i 2008.

Håper på ro

Ifølge Østgård har Egersund Fisk intensjoner om å trygge og videreutvikle konsernets virksomhet i nord.

Salgsprosessen har vært fulgt med stor interesse og debatt, spesielt da Røkke-eide Aker luktet på mulighetene for å kjøpe Nergård-konsernet.

– Vi håper nå at det kan bli mer ro rundt eiersituasjonen i Nergård AS når det er kjent hvem som er kjøpere. En plan om videre drift av Nergårds virksomheter slik de er i dag vil også skape trygghet for alle de lokalsamfunn som selskapet er lokalisert i, sier Østgård.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark