Hopp til innhold

Salmar-eier kan kjøpe Nergård

Skal kunne bla opp 1,2 milliarder for konsernet.

Nergård AS i Senjahopen
Foto: NRK

Det framstår som politisk umulig å gjennomføre avtalen om at Aker Seafood skal overta fiskerikonsernet Nergård for 1 milliard kroner. Det åpner veien for lakseoppdretter Gunnar Witzøe i Salmar.

Ifølge FiskeribladetFiskaren skal Witzøe gjennom investeringsselskapet Kvern A/S være villig til å betale 1,2 milliard kroner for Nergård-konsernet som i fjor omsatte for 1,7 milliard kroner.

Røkke fikk ikke

Nordnorske rød-grønne politikere satte resolutt foten ned da det tidligere i uken ble kjent at Kjell Inge Røkkes Aker Seafood hadde forhandlet fram en avtale om å overta Nergård-konsernet. Det ville samlet 42 av landets 87 trålkonsesjoner på én hånd.

Det Senja- og Tromsøbaserte Nergård-konsernet har vært lagt ut til salg siden nyttår. Arvingene til gründeren Ole Arvid Nergård måtte legge deler eller hele sin aksjepost på 92 prosent ut for salg for å få penger til å betale arveavgift.

Kjenner Nergård godt

Ifølge FiskeribladetFiskaren er det minst denne aksjeposten Gustav Witzøe forhandler om å overta. Gunnar Witzøe skal ha god kjennskap til Nergård etter at han i to omganger kjøpte Nergård ut av laksenæringa.

Nergård-konsernet har fire hvitfiskanlegg, tre sildeanlegg og ett rekeanlegg i Nordland, Troms og Finnmark. I tillegg eier selskapet 13,09 trålkonsesjoner til havs og er medeier i ti store kystfiskefartøy.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.