Hopp til innhold

Tror ikke på gull

Selv om det blir serieledelse i kveld vil ingen i TIL snakke for høyt om gullsjanser.

Video TIL tror ikke på gull

Tromsø IL kan overta tabelltoppen i eliteserien i kveld for første gang på seks år. Det forutsetter seier mot Sandefjord i den aske-utsatte kampen på Alfheim.

NRKSport.no fulgte Tromsø - Sandefjord

Men ingen i TIL tar av selv om laget skulle lede tabellen etter sju serierunder. De mest sentrale spillerne har ingen tro på at TIL skal ta gull denne sesongen – selv om laget siden sommeren i fjor har et poengsnitt som tilsier medalje.

– Per dags dato er vi ikke gode nok, sier visekaptein Miika Koppinen – og utdyper:

– Vi har et ganske ungt lag , vi har fornyet oss ganske mye fra i fjor og jeg tror ikke vi i det lange løp er gode nok til å ta gull.

– Tynn stall

Lagkaptein Sigurd Rushfeldt er enig.

– Vi har kanskje en litt for tynn stall foreløpig og vi har mye nytt. Så det kan bli vanskelig. Vi må sørge for å kunne kjempe om en E-cupplass. Der må vi legge lista, sier 37-åringen.

– For tidlig

Trener Per-Mathias Høgmo var sjef i TIL også i 2004 da laget sist toppet tabellen nesten halve sesongen. Nå vil han ikke tenke på gull eller andre medaljer.

– Det er alt for tidlig å snakke om plassering. Vi jobber hele tiden med å utvikle spillet vårt, sier Høgmo.

TIL må klare seg uten midtbanestjernen Tommy Knarvik (eks. Sandefjord), som fortsatt sliter med en hælskade. Trolig starter TIL med Sigurd Rushfeldt og svenske George Mourad sammen på topp