Hopp til innhold

Krysset russergrensa ulovlig på snøscooter og med promille

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Med alkohol innabords krenket en nordmann i 20-årene den norskrussiske grensa på snøscooter.

Det var søndag formiddag at en scooterkjører i 20-årene ble stoppet ved Skrøytnes på Pasvikelva i Sør-Varanger kommune.

– Han hadde da kjørt på den russiske siden av grensa. I tillegg mistenkte vi han for promillekjøring, forteller operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen i Østfinnmark politidistrikt til NRK.

Straffes med bøter eller fengsel

Den norskrussiske grensen er 196 kilometer lang. Det kreves visum for å komme inn i Russland, og en grensepassering uten nødvendige papirer kan straffes med bøter på 5000 kroner eller fengsel inntil tre måneder.

– Han vil bli siktet for promillekjøring og vil i tillegg bli anmeldt for å ha kjørt over den norskrussiske grensen med snøscooter, sier Syversen.

– Ikke uvanlig med krenkelser

Deler av den norskrussiske grensa går midt i Pasvikelva. Det var i dette området scooterkjøreren forvillet seg på feil side av grenselinja.

Etter det NRK forstår varte ikke russlandsoppholdet lenge før mannen vendte snuten hjem. Der ventet representanter for norske myndigheter på ham.

Årlig er det et titalls krenkelser av den norskrussiske grensa, men det hører mer til sjeldenhetene at det skjer med kjøretøyer og i alkoholpåvirket tilstand.

– Det går scooterløype på elva og det er stor trafikk i forbindelse med påske, så da øker sjansene for at folk kan kjøre feil, sier Syversen.