Hopp til innhold

Espen Lind nummer én i USA

Bandet Train troner nå på toppen av iTunes-lista i USA med låta «Hey, Soul Sister». Låta har Espen Lind og Amund Bjørklund som medkomponister.

Espen Lind 2009

Igjen topper Espen Lind og låtskrivermakker Amund Bjørklund i USA som låtskrivere.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Låta til det amerikanske bandet ligger øverst på singellista til iTunes - som er en liste over de mest nedlastede låtene i USA. Der ligger den foran artister som Rihanna, Lady Gaga og Black Eyed Peas.

Samtidig ligger låta på 7. plass på den anerkjente Billboard-listen. Låta gjør det i tillegg skarpt i andre land, blant annet Australia.

(Artikkelen fortsetter under musikkvideoen)

«Hey, Soul Sister» har Espen Lind skrevet sammen med sin mangeårige kompanjong Amund Bjørklund og Trains vokalist Pat Monahan, skriver VG . Låta preges av et ukulele-bruk ikke ulikt det tromsøværingen gjorde i hans monsterhit «Scared of Heights».

Topper i USA igjen

Det er ikke første gang Espen Lind har suksess som låtskriver i USA. Lind og Bjørklund skrev også Beyoncé-hiten «Irreplaceable» sammen med Stargate-duoen Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i 2006.

Lind har de siste årene vært stasjonert i USA store deler av året.

– Når jeg jobber i USA, så må jeg skjerpe meg på en helt annen måte enn i Norge. Mitt navn er forsvinnende lite her, har Lind sagt til NRK Lydverket om det å jobbe i musikkbransjen på den andre siden av Atlanterhavet.