Hopp til innhold

Brøt seg inn for å ha sex

Altamann (28) dømt for å ha brutt seg inn på skoleinternat.

Internat
Foto: Gyda Katrine Hesla

28-åringen tilstod i Alta tingrett at han brøt seg inn og ville ha sex med en jente på internatet ved Alta videregående skole i høsten 2009.

Hentet tang på jobben

Før innbruddet hadde han vært på byen og drukket. På vei forbi internatet bestemte han seg for å bryte seg inn og dro til arbeidsplassen sin for å hente avbitertang.

Tilbake klippet han av sikkerhetskjettingen til vinduet der ei jente lå og sov. Etter å ha kommet seg inn på rommet og vekket opp jenta, så gjorde han sitt ærend klart:

«Ta det med ro, æ vil bare ha sex med dæ», heter det i domspapirene fra Alta tingrett.

Ble skremt av jentas rop

Jenta prøvde å stikke av, men 28-åringen prøvde å stanse henne og holdt hånda for munnen hennes. Med den andre hånda befølte han henne. Under overgrepet greide likevel jenta å rope så høyt at han ble skremt og forlot åstedet.

Vel hjemme var 28-åringen fortsatt fastbestemt på å gjøre sitt ærend og dro tilbake til internatet med avbitertanga. Der prøvde han seg på et nytt vindu, men ble denne gangen stanset av sikkerhetsvakter.

Dømt for sexforsøk og vold

I Alta tingrett ble mannen dømt for å ha forsøkt å tilegne seg sex og for å ha utøvet vold. I tillegg to tilfeller av innbrudd. En uforbeholden tilståelse og en legejournal som viser at 28-åringen har vært til omfattende behandling for kikking gjorde at retten ga mannen en formildende dom.

Dommen til 28-åringen ble derfor 30 dagers fengsel, der straffen anses utholdt ved varetekt.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark

Universitetsmuseet i Bergen

Stor økning i søkere til sykepleierutdanningen