Hopp til innhold

Annes dagbok, fredag:

- Selv om det selvfølgelig var stas å kose med rundt 20 hunder, så var det det som kom etterpå jeg vil huske mest.

Hundekjøring

Monsen, Rimmen og Bull lager TV.

Foto: Ole-Johnny Myhrvold, Glåmdalen

Hei!

I forbindelse med Finnmarksløpet har jeg blitt spurt om å bidra med noen ord nå og da, om hvordan jeg opplever dette eventyret. Så selv om selve løpet ikke starter før i morgen, så tyvstarter jeg det hele i dag, med å fortelle om mitt høydepunkt for denne dagen.

Sammen med fotograf Kai Erik Bull dro jeg opp til Alta Strand Camping, der vi hadde en avtale med Lars Monsen og resten av teamet hans. Planen var å lage en reportasje til søndagens sportsrevy.

Det som møtte oss da vi kom opp på campingplassen var en gjeng med logrende, hylende, veldig ivrige og veldig søte hunder. Noen lyse, noen mørke, noen med blå øyne, og noen med brune øyne. Og alle sammen veldig veldig søte. Jeg tok en liten runde og hilste på dem alle sammen. Veldig koselig :)

TV-produksjon

TV-produksjon i praksis.

Foto: Ole-Johnny Myhrvold, Glåmdalen

Men så tilbake til dette høydepunktet da. For selv om det selvfølgelig var stas å kose med rundt 20 hunder, så var det det som kom etterpå jeg vil huske mest.

Tiden var nemlig inne for at Lars skulle gi meg et lite lykurs i hundekjøring.

Med selveste Lars Monsen trygt plassert bak meg på sleden og seks hunder foran meg var det bare å kaste seg ut i det. Først en kjapp innføring i hvordan man bremser, og så i gang.

Og ja: det var kjempegøy! Full fart, gjennom svinger og trær, omgitt av nydelig nordnorsk natur. Fikk til og med prøve å styre helt på egenhånd. Moro-moro!

Men i morgen er det altså proffene sin tur. Da starter Finnmarksløpet 2009. Og NRK starter med daglige sendinger fra løpet. I morgen (altså lørdag 7.mars) er det sending på NRK1, fra klokken 22.05.

p.s. Hvis du er nysgjerrig på hvordan det så ut da Rimmen og Monsen var på tur med hundesleden, så bør du også få med deg Sportsrevyen på søndag.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark