Hopp til innhold

Fjellet er døpt

Finnmarks høyeste fjell har fått navn. Det ble verken Laptop, Mette Marits Tind eller Loppetoppen.

 

Endelig har Finnmarks høyeste fjell fått navn. Et enstemmig kommunestyre i Loppa vedtok i går kveld at den høyeste toppen på Øksjfordjøkelen skal hete Loppatind.

Ordfører i Loppa, Arne Dag Isaksen sier at dette er en historisk begivenhet: - Det er veldig stort, det er historisk, en sak man aldri opplever å få være med på.

 

- Er du fornøyd med navnevalget?

 

- Jeg er svært fornøyd, men har prøvd å holde en lav profil i navnevalget. Det er faktisk folkesjela som har fått mene dette, og da skal man være veldig fornøyd.  Det er klart det var et vanskelig valg, for det var over 200 forslag, og da blir det vanskelig. Men alle gikk inn for Loppatind. Både "Lopphavet" og "Dra på Lopphavet" var viktig for navnevalget.

 

Og nå går saken videre til Universitetet i Oslo der det er et navneutvalg som skal godkjenne navnet. Isaksen tror ikke at det blir noen omstridte diskusjoner rundt navnevalget etter at kommunestyret

 

- Det er ca. 20 personer som har foreslått Loppatind. Men det var mange varianter av Loppatind vi fikk inn, og et utrolig tilfang av forslag. Loppa vil feire det nye navnet på Finnmarks høyeste fjell på en festival i august, hvis det blir godkjent innen den tid. Det er viktig at vi lager en "happening" rundt dette, for det har engasjert folk både i kommunen og langt utenfor våre grenser, sier Isaksen.

Navnekonkurransen var et samarbeid mellom NRK og Loppa kommune.