Hopp til innhold

Bjørnekjøtt på menyen i Alta

Kjøttet fra bjørnen som ble felt i Neiden for et par uker siden serveres i Alta.

Bjørn - illustrasjonsbilde
Foto: PER LØCHEN / Scanpix

Bjørnene som ble skutt i Neiden for et par uker siden blir eksklusiv mat i Alta

Ongajoksetra i Mathisdalen betalte 14 000 kroner for det eksklusive kjøttet.

Første gang på menyen

Vert Espen Ottem gleder seg til å kunne servere gjestene bjørnekjøtt for aller første gang

- Når jeg først får tak i bjørnekjøtt så er jeg villig til å betale litt ekstra for det. Det er veldig sjelden vi får tak i sånt her i Vest-Finnmark.

Gleder seg

Bjørnen ble felt i Neiden i Sør-Varanger kommune lørdag 21.juli. Det var en hannbjørn i sin beste alder og kjøttet skal derfor ha god kvalitet. Den veier ca. 110 kg og selges hel med bein, men uten skinn, hode og klør.

Ongajoksetra vant altså budrunden hos Fylkesmannen med sitt bud på 14 000 kroner, og nå gleder Espen Ottem seg til å sette bjørnekjøttet på menyen.

- Vi har en del faste gjester som har spist elg og rein og rype mange ganger før, og som kanskje har lyst å smake noe annet. De skal nå få smake bjørnekjøtt. I tillegg håper vi jo at det kommer andre hit som har lyst å ha det som en del av opplevelsen.

- Har fått oppskrifter

Ottem regner med å få bjørnekjøttet om en uke eller to. Og forberedelsene har så smått begynt.

- Vi har allerede fått inn noen veldig gode tips om hvordan man kan tilberede bjørnekjøtt på en god måte. Det er kjøtt som i utgangspunktet er litt stramt på smak, så man må jo prøve å tilberede det sånn at det blir godt, og det skal vi klare.