Hopp til innhold

Ny frykt for nedleggelse i Hammerfest

De ansatte ved Norway Seafoods i Hammerfest frykter for fremtiden etter nye permitteringsvarsler.

Færre hender og flere maskiner

Norway Seafoods har sendt ut varsel om 140 permitteringer - nå frykter ansatte på ny nedleggelse i Hammerfest( Illustrasjonsbilde).

Foto: Bård Wormdal / NRK

I forrige uke varslet sjømatbedriften permitteringer av cirka 140 ansatte ved fiskeforedlingsanleggene i Hammerfest, Kjøllefjord og Berlevåg.

Det kom som et sjokk på de ansatte i Hammerfest, sier tillitsvalgt Tom Olav Johannesen.

Ny frykt for nedleggelse

– De er både forundra og forbanna. Det har ikke kommet noe informasjon før varselet ble hengt opp, så folk gikk her og var sjokkert, sier Johannessen til NRK.

Selskapet har tidligere foreslått å legge ned anlegget i Hammerfest, til fordel for ei større satsing i Båtsfjord. Nå frykter de ansatte på ny nedleggelse, og bekymringa deles av Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen.

Mistenker at Hammerfest skvises ut

– Det er spesielt at de lar Båtsfjord skal gå for fullt, mens det permitteres i Hammerfest. Mange sier at Hammerfest ikke er fiskeriavhengig, men det er vi. I tillegg rammer dette fiskeriarbeidere som ikke har så mange andre muligheter, sier ordføreren.

Jakobsen mistenker at Båtsfjord skånes for å holde liv i debatten om at Hammerfest-anlegget ikke er lønnsomt, og at det på nytt kan bli foreslått lagt ned.

Produksjonsdirektør Per Gunnar Hansen i Norway Seafoods forklarer at det er dårlige marginer som kan tvinge bedriften til permitteringer.

( Saken fortsetter under bildet)

Alf E. Jakobsen

Ordfører Alf E.Jakobsen mistenker at anlegget i Hammerfest blir skviset ut til fordel for Båtsfjord.

Foto: Allan Klo

– Uvisst om det blir permitteringer

Han avviser at Hammerfest skvises til fordel for Båtsfjord, og understreker at det ikke er sikkert det blir noe av permitteringene.

– Vi følger med fortløpende frem mot påske, og ser hvordan markedet utvikler seg. Dersom prisnivået blir bedre og tilgangen på råstoff er ok, så kan vi trekke permitteringsvarselet, sier Hansen.

Norway Seafoods har satt frist til mandag før påske med å avgjøre hvorvidt det blir iverksatt permitteringer.