Hopp til innhold

Melkemangelen i Harstad er over

Harstadværinger kan fylle glassene med melk fra det lokale meieriet igjen, etter forrige ukes melkemangel.

TINE Melk åpner igjen i Harstad

Meierisjef Clement Roaldstveit og driftsleder Marianne Olsen Teigland feirer med melk i glassene at meieriet er åpnet igjen.

Foto: Pressefoto / TINE

I forrige uke ble det kjent at Harstad Meieri ikke fikk produsert melk på grunn av en teknisk feil, som kunne ha ført til melkemangel i byen og andre steder i Nord-Norge.

Nå virker det som om produksjonen kan være opp igjen for fult på onsdag, selv om kundene skal allerede i dag skal kunne oppleve tilnærmet normalsituasjon, skriver TINE i en pressemelding.

– Matsikkerhet

Det var tirsdag i forrige uke at meieriet stanset produksjonen fordi interne kontroller oppdaget kvalitetssvikt.

Helga ble benyttet til prøveproduksjon i flere runder og kvalitetsprøvene var gode ifølge TINE.

– Dette dreier seg om matsikkerhet. At meieriet kan starte produksjonen igjen innebærer at anlegget produserer topp kvalitet. Vi har langt på veg klart å sikre leveranser av melk ved at TINE-meieriene Sandnessjøen, Alta, Tana, Trondheim og Frya har stått på ekstra og sikre leveranser til området meieriet i Harstad normalt dekker, sier meierisjef Clement Roaldstveit.

– Vi håper forbrukerne er overbærende med at vi i noen dager ikke har hatt full dekning på hele sortimentet. Det har vært gjort en kjempejobb på mange nivå i TINE for å løse dette. Det er vi innad veldig stolte av, legger han til.

Rørfeil

For lavt vanntrykk i deler av systemet skal ha ført til at det dannet seg belegg i et rør.

Anlegget i Harstad er blant de største konsummelkanleggene i Norge og er et høyteknologisk meieri med svært mange deler å sjekke.

– Vi er glad vi nå er tilbake i produksjon og for at vi igjen kan tilby forbrukerne melk fra meieriet i Harstad med den kvaliteten vi krever, sier Clement Roaldstveit.