Hopp til innhold

Flyplass fortsatt stengt - venter på kontrollfly

Det blir fortsatt bussing av passasjerer mellom Hammerfest og naboflyplassene Alta og Lakselv mens flyplassen i Hammerfest ligger brakk grunnet tekniske problemer.

Hammerfest lufthavn

MÅ VENTE: Hammerfest lufthavn venter på en kontrollflyvning for å få sjekket at navigasjonsutstyret fungerer som det skal.

Foto: Allan Klo / NRK

Kontrollflyet som skal sjekke at systemene ved Hammerfest lufthavn er i orden igjen, og kommer etter planen nordover i kveld.

Men enn så lenge er flyplassen stengt, og åpner trolig ikke igjen i dag.

Det var under brøyting av snø på Hammerfest lufthavn lørdag at en del av navigasjonssystemet pilotene trenger under landing, ble ødelagt.

Bussing til naboflyplasser

Informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe sier at det fortsatt vil bli satt opp busser til Lakselv eller Alta, slik at passasjerene kan komme seg ut av området derfra. Passasjerer på vei inn vil bli fløyet til Lakselv, og busset derfra opp til Hammerfest.

– Passasjerene blir kontaktet på SMS. De som ikke får melding, bes om å ta kontakt med Widerøe på Hammerfest flyplass, sier Brandvoll.

Venter på kontrollfly

Grunnen til at det tar tid å komme i gang igjen med trafikken i Hammerfest, er at flyplassen venter på at navigasjonsutstyret skal bli kontrollert. Det må et kontrollfly til for å få til det, og dette flyet skal nå være på vei nordover, ifølge Langedahl.

Navigasjonsutstyret skal ifølge Langedahl være operativt igjen etter uhellet på lørdag, og alt som gjenstår nå er kontrollflyvningen.

– Vi må forsikre oss helt og holdent om at vi ikke har noen feilmarginer i navigasjonsutstyret.

– Vi jobber på spreng med å få kontrollert det. Kontrollflyet er på vei nordover, vi har ikke fått det helt bekreftet ennå, men jeg håper at vi skal få det i løpet av dagen i dag, hvis ikke været blir en begrensning for det, sier han.

Langedahl legger til at flyplassen vil gå ut med informasjon når det kommer en avklaring.