Hopp til innhold

Giro-vinner aktuell for Sørlandet Grand Prix

Mannen som gikk til topps i årets Giro d'Italia, canadiske Ryder Hesjedal, kan bli å finne på startstrek til sommerens sykkelfest i Kristiansand, kriteriumsrittet Sørlandet Grand Prix.

Ryder Hesjedal

Ryder Hesjedal vant årets utgave av Italia Rundt. I August kan han bli å finne på startstreken i Kristiansand. (Arkivfoto)

Foto: Daniele Badolato / Ap

– Vi sikter oss primært inn mot dem som akkurat har levert eller har et godt år på sykkelen. Hesjedal er et av navnene som har vært aktuelle for oss i denne prosessen, bekrefter rittleder Erik Tandberg overfor NRK.

NRK ble først klar over denne interessen da Hesjedals manager spurte NRK om kontaktinformasjon til rittledelsen.

Drømmeduell

Erik Tandberg

Rittleder Erik Tandberg forbereder ny sykkelfest i Kristiansand. (Arkivfoto)

Foto: Thomas Grønvold / NRK

Dersom den norskættede canadieren tar turen til Kristiansand 3. august, vil han få selskap av allerede bookede sykkelstjerner som Simon Gerrans og Alessandro Pettacchi.

I tillegg stiller selvfølgelig Thor Hushovd, som igjen får spurte mot den mangeårige erkerivalen fra oppløpene i Tour de France, Robbie Mcewen.

– Han har vi hentet litt etter hans ønske om å få møte Thor på hjemmebane. De har hatt en rekke fighter opp gjennom karrieren som han nå vil sette et ærespunktum for. Så han kommer hit for å gjøre sitt siste sykkelløp. Det er jo i seg selv stort, mener Tandberg.

Han legger til at det er dialog med andre store navn. Enkelte, som Fabien Cancellara som var med i fjorårets Sørlandsparken Grand Prix, har imidlertid sagt nei på grunn av OL-tempo rett før Sørlandet Grand Prix.

Robbie McEwen, Thor Hushovd og Alessandro Petacchi

Robbie McEwen (t.v.) og Thor Hushovd (i midten) må gi tapt mot Alessandro Petacchi, under en etappe av Tour de France i 2010. I august møtes veteranene i Sørlandet Grand Prix.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Stor rytterinteresse

Rittlederen sier det er stor interesse blant verdens beste syklister for å komme til Norge å kjøre kriteriumsritt.

– Napp blir kanskje dumt å si, for vi har i utgangspunktet ikke hivd ut snøret. Etter fjorårets arrangement har det blitt attraktivt å komme til Norge å kjøre kriteriumsritt, fordi vi leverer veldig bra. I år har vi faktisk ikke spurt så mange ryttere om å komme. Det har heller vært motsatt, at agenten har sendt oss en henvendelse, forteller Tandberg.

– Jeg tror det går en del på ryktet Norge og de norske rytterne har. Så har det nok også noe med økonomi å gjøre. Det koster mye penger å sette i gang et arrangement som er så stort. Og Norge har gjennomføringsevne, samtidig som vi opererer ryddig. Alt er gjennomført og tenkt på, og det gjør oss attraktiv, sier Tandberg.

Philippe Gilbert vinner Sørlandsparken Grand Prix foran Fabian Cancellara og Thor Hushovd

Philippe Gilbert vant fjorårets utgave av rittet, som da gikk i Sørlandsparken. (Arkivfoto)

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

I hjertet av Kristiansand

Rittet skulle opprinnelig går i Sørlandsparken, som i fjor, men på grunn av byggearbeid gikk dette i vasken i år. Frykten for avlysning forsvant ved å flytte rittet til Kvadraturen, sentrum i Kristiansand, samt å gi rittet et nytt navn.

– Dette er en kommersielt bedre arena. Her skal vi kjøre sykkelløp gjennom Kristiansands fineste handlegate, forbi alt av restauranter og puber og vi skal rundt hjertet av Kristiansand, Domkirken og torvet. Det kan vel ikke bli bedre, det er her det hører hjemme, mener Tandberg.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Åpnet verdens største bikube 00:36
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 0,65 kr
Dyrest kl. 20 1,31 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,5 kr 25 min.
  • Dusje 4,6 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,6 kr En vask
  • Varmeovn 1,1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %