Hopp til innhold

– Like greit å møte et topplag

Start møter regjerende mester Strømsgodset i cupen. Det ble klart under fredagens trekning av fjerde runde i NM. Knut Tørum mener det er like greit å møte serietoeren allerede i fjerde runde.

Tørum og Strømsgodset

Godset har åpnet årets sesong forrykende og kan bli en tøff nøtt for Start-spillerne. Men Drammens-laget fikk juling på Sør Arena i april. Cup-oppgjøret skal også gå i Kristiansand.

Foto: Montasje: Kari Løberg Skår / NRK

– Det blir en mulighet til å få et av de vanskeligste lagene ut av cupen, sier Tørum til NRK.no etter at trekningen er unnagjort.

Knuste godset i vår

Strømsgodset ligger før helgens runde i eliteserien på en andreplass i serien, mens Start etter en god åpning har ramlet ned til en niendeplass etter 8 runder.

Men da Drammenslaget gjestet Sør Arena i serien i vår, banket Start Drammens-laget hvite og blå og sendte de hjem med 5-1-tap fra Sør Arena.

– Så vidt jeg husker så har vi vel møtt de en gang før i år. Det gikk ganske greit, så vi har absolutt muligheter til å slå de. Det blir veldig avgjørende om det er hjemme- eller bortekamp, sier Tørum.

Like etter at NRK har snakket med Tørum, er det klart at Start får hjemmekamp. Kampen spilles på Sør Arena 22. juni.

Tøff vei til Ullevål

Tørum var før trekningen forberedet på tøff motstand. I potten til trekningen var det kun 2 adeccoligalag og resten lag fra øverste nivå.

– Sånn som cupen har blitt i år, så ser det ut til å bli en tøff vei fram - det er mange tippeligalag videre. Trekningen i dag var det ene toppoppgjøret etter det andre. Så skal vi vinne den i år, så må vi levere vårt beste hver gang, sier Start-treneren.

Møter regjerende mester

I godsetleiren er oppfatningen den samme. Den regjerende norgesmesteren får heller ingen lett vei til kongepokalen.

– Vi syntes det var en fantastisk opplevelse å bli cupmestere og det er ingen grunn til at vi ikke skal ha den ambisjonen i år også. Da må vi ta Start på veien, sier Strømsgodsets assistenttrener Thomas André Ødegaard.

null
Spiller nå
Åpnet verdens største bikube 00:36
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 0,65 kr
Dyrest kl. 20 1,31 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 4,4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 1,1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %