Hopp til innhold

Siste sjanse for medaljehøst

Mandag møter Start Hønefoss BK til tippeligadyst på AKA Arena. Kun seier er godt nok dersom medaljehåpet skal leve videre, mener trener Knut Tørum.

Knut Tørum

Kampklar: Medaljetoget går fra perrongen etter Hønefoss-kampen mandag. Knut Tørum og Start skal sikre seg den siste billetten med tre poeng. (Arkivfoto)

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

- Av mange sjanser denne sesongen, så tror jeg vi nå har den siste til å fortsatt være med å slåss om medalje. Slår vi Hønefoss så har vi en mulighet, og det skal vi klare, sier en offensiv Knut Tørum til ikstart.no.

Kun seier godt nok

Start ligger før mandagens tippeligadyst mot nedrykkstruede Hønefoss på en 8. plass i tippeligaen med sine 35 poeng.

Ole Martin Årst

I scoringsform: Ole Martin Årst kunne juble for hat-trick i kampen mot Strømsgodset. Denne uken ble det klart at 36-åringen blir med klubben også neste sesong. Da kan det ende med Europacup dersom laget finner flyten utover høsten.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Knut Tørums menn er kun poenget bak Aalesund på 4. plass, mens det er 8 poeng opp til Tromsø, som innehar bronseplassen.

Treneren er klar på at kun seier er godt nok i mandagens borteoppgjør mot Hønefoss, dersom medaljehåpet skal leve videre i Kristiansand.

Forventer kamp

Den tidligere RBK- og Mosstreneren har imidlertid liten tro på at det er bare å hente med seg poengene hjem fra Hønefoss.

Laget på motsatt banehalvdel kjemper i første rekke mot Molde og Brann om å unngå kvalikk-plassen, og må også passe seg for Kongsvinger som i øyeblikket ligger fem poeng bak på direkte nedrykk.

- Det at de kjemper mot nedrykk gjør det ikke noe lettere for oss. Vi møter et supermotivert lag som har den berømte kniven mot strupen. Det må vi bare ”face”, sier Tørum, som denne uka har coachet spillerne på kunstgress for at laget skal være best mulig forberedt til oppgjøret på AKA Arena.

Intensivt på trening

Treneren har stor tro på at poengene blir med hjem til Sørlandet, dersom Start-spillerne blør for drakta i mandagens viktige kamp.

- Hvis de tar oss på motivasjon og innsats, så blir det for dumt. Vi må matche det, også får vi håpe at vi har bedre ferdigheter og at vi kan avgjøre kampen fordi at vi er et bedre lag. Stemninga i laget er bra og intensiteten høy på treningene. Får vi ut dette også på mandag, så slår vi Hønefoss, sier en optimistisk Start-trener.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 13 1,26 kr
Dyrest kl. 20 1,77 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %