Hopp til innhold

Start trakk søknaden

Cultiva ville gi Start ti millioner kroner, men Start trakk søknaden like før møtet.

Cultiva

Styreleder i Cultiva, Ansgar Gabrielsen, og administrerende direktør i Cultiva, Erling Valvik, informerte pressen om at IK Start har trukket Cultiva-søknaden på pressekonferanse i dag.

Foto: Einar Kleveland / NRK

IK Start har trukket søknaden på ti millioner kroner til kulturstiftelsen Cultiva. Begrunnelsen er at den økonomiske situasjonen for neste år er uavklart.

IK Start mener klubben trenger mer penger enn det er søkt om for å overleve økonomisk neste sesong.

Dermed vil Start Toppfotball, som eies av Ernst Ravnaas, trolig gå kokurs og samarbeidet mellom IK Start og Start Toppfotball vil opphøre.

IK Start vil ikke kommentere at søknaden trekkes, ut over e-posten som er sendt ut.

Cultiva ville si ja

Start hadde skaffet tre investorer som la seks millioner kroner på bordet, noe som var forutsetningen for at Cultiva skulle bidra med ti millioner kroner.

Cultiva

Svært overraskende informerte administrerende direktør i Cultiva, Erling Valvik (t.h.), om at Start hadde trukket søknaden om penger.

Foto: Einar Kleveland / NRK

Til tross for dette trakk IK Start søknaden, under én time før møtet, der Cultiva ville gitt klubben ja på søknaden om penger.

Styret i Cultiva fortalte i dag at de hadde imøtekommet IK Starts søknad om penger, men at Cultiva fikk en e-post klokka 11.00 i dag hvor det står at hovedstyret i IK Start har valgt å trekke søknaden med begrunnelse at det foreligger for stor usikkerhet rundt budsjettet for 2010.

De seks millionene fra investorene i tillegg til de ti millionene fra Cultiva, vil ikke være nok til å gi Start en positiv økonomi i 2010 mener IK Start.

Det lokale investorlauget Club 21 har tidligere sagt at det vil kjøpe konkursboet - om det blir konkurs, og vil jobbe for at Start skal ha positiv egenkapital innen 31. desember, for å sikre lisens for neste sesong. Hva som vil skje gjenstår å se.

Her er e-posten

Cultiva-brev fra IK Start

Her er e-posten fra IK Start til Cultiva.

Foto: Grafikk: Kari Løberg Skår / NRK

Under kan du lese IK Starts e-post til Cultiva, stilet til administrerende direktør Erling Valvik.

"IK Start har valgt å trekke sin søknad til Cultiva. Begrunnelsen er følgende:

Start Toppfotball AS har siden tidlig i høst meldt at virksomheten trenger kapitaltilførsel. IK Start og Start Toppfotball AS har en samarbeidsavtale som medfører at det er Start Toppfotball AS som skal framskaffe den nødvendige finansiering og likviditet. Start Toppfotball AS søkte først Kristiansand kommune om lån, men fikk avslag. Deretter søkte Start Toppfotball AS og IK Start i samarbeid om tilskudd fra stiftelsen Cultiva.

Søknaden til Cultiva gjaldt et tilskudd på tilsammen kr 10 mill til IK Start som igjen brukes som aksjekapitalinnskudd i Start Toppfotball AS. Det har Cultivas side blitt gitt en klar premiss om at et eventuelt tilskudd måtte bidra til en permanent løsning av den økonomiske situasjonen og videre må dagens eier bidra med frisk egenkapital etter prinsipp like beløp fra Cultiva og eier.

Hovedstyret i IK Start har valgt å trekke søknaden til Cultiva med begrunnelse at det foreligger for stor usikkerhet rundt budsjettet for 2010 og at den eierkapital som dagens eier nå i dag har garantert på kr 6 mill fremstår som for liten. Kapitalbehovet har under prosessen økt og selv om søknaden fra Cultiva blir godkjent med fulle beløp, vil det ikke være tilstrekkelig likviditet til å betale kjente poster til forfall. IK Start ønsker ikke å fremme en søknad og en plan som innebærer at kreditorer til virksomheten fortsatt må være usikre på oppgjør. For IK Start har det stor betydning at det nå kan legges varig og trygt grunnlag for en forsvarlig og langsiktig drift av virksomheten.

IK Start forventer nå at Start Toppfotball AS umiddelbart avklarer sin egen rolle og funksjon.

Mvh
Tom Edvardsen
Styreleder IK Start"

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Hvem er NRKs nye ekspert? 00:45
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 1,36 kr
Dyrest kl. 08 1,96 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Feb 2023 – feb 2024
    + 6,3 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5 %