NRK Meny
Normal

Tiden i ferd med å renne ut

Start jobber nå på spreng for å styrke søknaden om ti millioner kroner fra Cultiva - og redde Start fra konkurs.

Video nsps_upload_2009_12_16_16_39_45_1620.jpg

Konkursspøkelset truer fortsatt Start. Styret i Cultiva er skeptisk til søknaden. Se video ved å klikke på bildet.

IK Start ble møtt med massiv skepsis av Cultiva-styret i dag , da fotballklubben ba om å få ti millioner kroner for å overleve. Søknaden bestod av ett papir uten dokumentasjon, og nå har klubben frist til mandag med å levere noe mer troverdig.

Men Cultivas styreleder Ansgar Gabrielsen legger ikke skjul på at Starts kredittverdighet er så liten, at det ikke vil være noen vits å gi hjelpen som lån.

– I denne bransjen er vel lån og tilskudd relativt likeverdig, tenker jeg, sier Gabrielsen.

Ikke ny informasjon

Ansgar Gabrielsen og Erling Valvik

Ansgar Gabrielsen mener søknaden er alt for tynn.

Foto: Reidar Mosland / NRK

Søknaden som ble behandlet i dag er i realiteten den samme som Kristiansand bystyre sa nei til, da det kastet saken over til Cultiva.

– Søknaden fra IK Start har i realiteten ikke endret seg fra den Start Toppfotball leverte til bystyret, bortsett fra at beløpet har blitt stadig større. Det kan jo tyde på at behovet ikke er blitt mindre, sier Gabrielsen.

IK Start ønsker pengene for å kjøpe 49 prosent av aksjene i Start Toppfotball. Ernst Ravnaas vil da sitte igjen med 51 prosent.

LES OGSÅ: Cultiva vil ikke putte penger i lomma på Ernst Ravnaas

I dagens søknad viser IK Start til en handlingsplan internt i klubben som skal sikre tilførsel av ytterligere kapital, dersom Cultiva begynner med ti millioner kroner, men uten å gi noen dokumentasjon på hva denne planen går ut på.

– Ikke tilstrekkelig

Tom Edvardsen

Styreleder i IK Start, Tom Edvardsen, lover at Cultiva nå skal få en bedre søknad.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Dette er for tynt, mener Cultiva, og utsatte saken til mandag. Da må Start komme med så gode argumenter at klubben i realiteten ville kunne få penger fra alle andre finansvirksomheter også. For Cultiva vil ikke være den som kaster gode penger etter dårlige.

– Vi opplever søknaden som utilstrekkelig. Som jeg har sagt fra første stund: Dette er en sak det er vanskelig å innvilge og vanskelig å avslå. I styret er det en betydelig grad av skepsis til konseptet som er presentert. Administrasjonen skal nå jobbe videre med IK Start for å se på planene, sier Gabrielsen.

For Start er realitetene nå tøffe. Klubben har kort tid på å få orden på økonomien. Hvis ikke ryker lisensen i fotballforbundet. Styreleder i IK Start, Tom Edvardsen, lover at Cultiva nå skal få en bedre søknad enn den som ble levert i går kveld.

Rune Jacobsen

erende direktør i Start, Rune Jacobsen, vil ikke innrømme at søknaden til Cultiva er mangelfull, men forstår at stiftelsen vil ha mer informasjon.

Foto: NRK

– Vi har dokumentert en del, men vil ytterligere gjøre mye for å bringe fram de tall og grunnlag Cultiva ber om. Det ligger i kortene at det bør komme en avgjørelse før jul. Det håper vi fortsatt å få til, sier Edvardsen.

Forstår utsettelsen

Administrerende direktør i Start, Rune Jacobsen, forstår at Cultiva måtte utsette behandlinga.

– Jeg har full forståelse for at Cultiva - i en så viktig sak - ber om ytterligere informasjon for å ta riktig beslutning.

– Hva skjer dersom det kommer et nei mandag?

– Det vil jeg ikke spekulere i, men da må vi jobbe med andre løsninger, sier Jacobsen.