Hopp til innhold

Gastronomisk økonomikrise

Gastronomisk Institutt hadde i fjor et underskudd på tre millioner, og avholder nå ekstraordinær generalforsamling.

Andreas Myhrvold og Pernille Aga

Andreas Myhrvold og Pernille Aga er kokker på Gastronomisk Institutt.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Gastronomisk Institutt er i økonomisk krise. Selskapet går med stort underskudd og har brukt opp all egenkapitalen.

Ekstraordinær generalforsamling

I morgen skal Gastronomisk Institutt ha ekstraordinær generalforsamling. Først da blir det klar om eierne vil gå inn med mer penger eller om selskapet må melde oppbud.

– Nå har vi laget et program og strategi for tre år frem i tid, og totalt vil den planen kreve en del millioner kroner fordelt over disse tre årene, sier Erik W. Henningsen, styreleder for Gastronomisk Institutt.

Det har knapt gått tre år siden flaggskipet i matfylket Rogaland gikk konkurs. Selskapet gjenoppstod som Kulinarisk Institutt og tok senere tilbake navnet Gastronomisk Institutt etter at ulike kommuner gikk inn med ny aksjekapital.

Trenger mer penger

Egenkapitalen på 6,6 millioner har nå blitt brukt opp, og eierne er bedt om å sprøyte inn mer penger.

I følge styrelederen er det flere medvirkende årsaker til at instituttet har havnet i denne posisjonen.

– For tre år siden skulle innflyttingen i Måltidets Hus finansieres i kraft av en emisjon. Den ble flere millioner lavere enn det vi håpte på. Deretter kom finanskrisen med færre oppdrag og lavere betalingsvilje hos kundene våre.

Gastronomisk institutt

Gastronomisk Institutt har igjen store økonomiske problemer.

Foto: NRK