Hopp til innhold

- Folk vil le av oss om vi ikke finner løsninger

De lokale politikerne er uenige om veien videre etter fylkestingets ja til bussvei.

Lokale politikere om veien videre etter bussvei-vedtaket

Buss og bane

Hva nå?

Det er spørsmålet dagen etter at fylkestinget vedtok at det er bussveien, og ikke bybanen, som ska løse opp trafikkorken på Nord-Jæren.
Dermed trekker de berørte kommunane og fylkeskommunen i hver sin retning.

– Nå er det slik at denne regionen spriker i innstillingene til regjeringen, sier Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø.

Les også: Fylkespolitikerne forkastet bybaneplanene

– Jeg er redd for at det som skjer nå er at vi kommer til Oslo md forskjellige utgangspunkter og får ikke til noen ting, mens de reginene der de står samlet får til ting, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak.

Fylkestinget

Bybanetilhengerne gir ikke opp etter nederlaget i fylkestinget tirsdag.

Foto: NRK

Bybanetilhengerne gir seg ikke

Kommunene og fylkeskommunen har sendt ønskelistene sine til Oslo, men de ønsker seg ikke det samme. Bybanetilhengerne har ikke gitt opp.

– Jeg har tatt kontakt med ordføreren i Sandnes og ordføreren i Sola. Vi kommer til å skrive brev til samferdselsminister Marit Arnstad. Vi ber om et møte med henne for å fortelle hva vi hadde lyst til å legge på bordet både av restriktive tiltak og finansieringsmuligheter for å få på plass det konsepet som kommunene faktisk vil ha, sier Sagen Helgø.

– Demokratiet må vi jo respektere

Pål Morten Borgli, fylkestingsrepresentant og varaordfører i Sandnes er selvsagt fornøyd med vedtaket i fylkestinget, men ikke med alle reaksjonene i etterkant.

– Jeg synes at det er litt feil signaler dagen derpå fra noen som nå ikke gir seg. Det var viktig at vi sto samlet for det ene alternativet som noen hadde en mening om, men vi skal ikke stå samlet når flertallet har sagt sitt. Det skuffer meg litt, for demokratiet må vi jo respektere, sier Borgli.

Pål Morten Borgli

Pål Morten Borgli, fylkestingsrepresentant og varaordfører i Sandnes er misfornøyd med dagen-derpå reaksjonene fra bybanetilhengerne.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Frontene er fortsatt steile. Samferdselsjef Gottfried Heinzerling i Rogaland håper politikerne kan samle seg.

– En må klekke ut en fornuftig strategi her i regionen, ikke gå i skyttergravene, sier han.

– Nå må vi brette opp armene og finne løsninger. Folk vil le av oss hvis vi ikke klarer å finne løsninger, sier Stanley Wirak.


Flere nyheter fra Rogaland