Hopp til innhold

3500 ledige stillinger – flest i landet

Den sterke veksten i Rogaland gjør at fylket er på topp i landet i antall utlyste stillinger.

NAV

Tall fra NAV viser en sterk økning i tallet på ledige stillinger i Rogaland.

Foto: Illustrasjonsfoto: Frode Wik / NRK

Rogaland er Norges fjerde største fylke etter innbyggertall, men topper likevel statistikken i antall ledige stillinger, viser tall fra NAV.

Det er første gang Rogaland har omtrent like mange utlyste ledige stillinger som Oslo, selv om hovedstads-fylket har drøyt 150.000 flere innbyggere.

Arbeidsledighet

Også langtidsledige kommer seg nå i arbeid.

Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com

– Dette er en spennende utvikling. Rogaland har nesten 15 prosent av de nye ledige stillingene her i landet. Normalt er vi et fylke som representerer mellom ni og ti prosent, så dette viser at det har vært en kraftig vekst i området, sier direktør i NAV Rogaland, Truls Nordahl.

Langt flere ledige stillinger

I januar i år ble det lyst ut rundt 3500 stillinger i Rogaland. Det er 24 prosent flere enn i januar i fjor.

I tillegg til et skrikende behov for ingeniører i oljehovedstaden , er det også en sterk økning innen bygg og anlegg, helse og omsorg og IKT-fag.

Statistikken viser også at flere ungdommer og langtidsledige nå kommer seg ut i arbeid.

– Jeg tror særlig dette kan forklares med økningen innen bygg og anleggsbransjen. Her har antallet utlyste stillinger økt kraftig, sier Nordahl.

Ufaglærte får også jobb

Tidligere har det vært et problem at de arbeidsledige ikke har hatt kvalifikasjoner til å fylle de ledige stillingene i bygg og anleggsbransjen. Men nå synker ledigheten mer her enn i andre grupper.

– Det er en indikasjon på at det er stor aktivitet i en bransje som også bruker en del ufaglært arbeidskraft. Da åpner det seg et marked der også de uten kompetanse får større muligheter, sier Nordahl.