Hopp til innhold

Venter du her, venter du forgjeves

Nye busskur er satt opp både i Sandnes og Stavanger der det ikke går busser forbi.

Busskur

Forbi dette nye skuret på riksvei 509 på Stangeland i Sandnes er det ingen busser som kjører.

Foto: Morten Nesvik / NRK

Som mange sikkert har sett, er busskurene rundt om i distriktet i ferd med å bli skiftet ut. Flotte, reklamefinansierte spretter de opp over alt, men kanskje går det litt fort?

På riksvei 509 på Stangeland er det nettopp satt opp to nye skur, problemet er bare at det ikke går noen buss her. Seksjonssjef i Vegvesenet, Øyvind Kommedal skylder på gamle ruteopplysninger, men innrømmer at det er litt flaut.

Flaut

- Det er selvfølgelig dumt når slike ting skjer, men vi må bare prøve å kommunisere bedre med Kolumbus når det gjelder ruteendringer.

Også på Åsen i Stavanger står det nye busskur der det ikke går busser forbi. Øyvind Kommedal lover bot og bedring.

Vil flytte skurene

- Vegvesenet vil flytte de skurene som står steder der det ikke går buss, til andre plasser der det er bussruter.

Karianne Haarr Nedrebø i Kolumbus stiller seg spørrende til hva Vegvesenet og JCDecaux Norge som setter opp skurene tenker på.

Kolumbus tar ikke kritikk

Haarr Nedrebø avviser at Kolumbus må ta på seg skylden for at det blir satt opp busskur på feil plass, selv om de ikke har sendt de nye rutetabellene til Vegvesenet.

- Vi har sendt dem lister over hvor det stiger flest passasjerer på bussene, og hvor det derfor er best å ha skur hen. Vi vil gjerne være mer med i prosessen med å bestemme hvor disse busskurene skal settes opp enn vi er i dag.

Kolumbus har fått henvendelser fra passasjerer som synes det er merkelig at det settes opp busskur der det ikke går busser.

Se etter i bussruta

Øyvind Kommedal oppfordrer folk til å sjekke rutetabellen før de setter seg i et busskur for å vente på bussen, ihvertfall til Vegvesenet og Kolumbus har fått ryddet opp i skurrotet.