Hopp til innhold

Barn får ikke delta på Norway Cup

Flere barn får ikke lov av foreldrene å delta på årets Norway Cup etter terrorangrepene.

Norway Cup, illustrasjonsfoto

Når årets Norway Cup starter lørdag, spiller flere lag med sju spillere på banen i stedet for elleve.

Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Når den årlige fotballturneringen starter på lørdag, spiller en rekke lag med sju på banen i stedet for elleve.

Etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya fredag var det usikkert om årets Norway Cup ville bli arrangert som planlagt. Men i samråd med politiet ble det mandag blestemt at det blir fotballturnering i år igjen. Med den samme beredskapen som tidligere år.

– Jeg har fått hundrevis av foreldre og lagledere som har uttrykt bekymring. I tillegg har jeg har fått enda flere henvendelser fra ungdommene som unisont har sagt at vi ikke må avlyse årets turnering, sier Norway Cup-general Frode Kyvåg.

– Vi har en betydelig beredskapsplan, og det har dette arrangementet hatt i mange år.

– Foreldrene er redde

Men på tross av lovnader om trygge omgivelser, er det flere foreldre som har sagt nei til å sende barna sine på Norway Cup i år.

– Når turneringen starter spiller flere lag med sju på banen i stedet for elleve, sier pressesjef Lucy Thoresen til NRK. Hun understreker at de fleste lag likevel stiller som planlagt.

– Vi må ha forståelse for at noen foreldre er redde, dette er jo tross alt en ekstremt situasjon. De vil heller ha barna sine der hvor de selv er, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet

Norway Cup-general Frode Kyvåg

– Vi har en betydelig beredskapsplan, og det har dette arrangementet hatt i mange år, sier Norway Cup-general Frode Kyvåg.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Viktigste arrangementet i cupens historie

Etter flere hundre telefoner, e-poster og meldinger, er ikke Kyvåg og Thoresen i tvil om at årets Norway Cup blir viktig for mange.

– Det er en god start på vet mot å gjenvinne en det som er tapt, i den grad det er mulig. Årets arrangement kommer til å bli det viktigste i cupens historie, sier Kyvåg.

– Vi er et grisgrendt land. Flere steder i landet er det 30-40 mil til nærmeste tettsted, og mange ungdommer gleder seg derfor til å være med på en minnemarkering for terrorofrene i Oslo.

Endrer programmet

Norway Cup endrer på programmet sitt i anledning terrorangrepene.

– Det blir blomstertog og en konsert til minne om ofrene. I tillegg blir det bønn og ett minutts stillhet, sier Thoresen til NRK.

Både kulturminister Anniken Huitfeldt og kunnskapsminister Kristin Halvorsen skal delta på markeringen som starter klokken 17.30 på lørdag.

Søndag oppfordres de 30.000 deltakerne fra hele verden til å spille kampene med sørgebånd.