Hopp til innhold

Forsøkte å slukke, måtte rømme

Sjåføren av ulykkesbilen i Oslofjordtunnelen forsøkte selv å slukke brannen i lastebilen, men måtte rømme unna røyken.

Trailer som begynte å brenne i Oslofjordtunnel

Sjåføren ulykkestraileren måtte gi opp slukkingen når brannen spredde seg til kapellet på bilen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det var stor dramatikk for den polske lastebilsjåføren torsdag. På vei ned i tunnelen fra Hurum-siden, merket han noen uvanlige lyder fra bilen, sa han fredag til politiet.

– Først trodde han det var noe galt med turboen på bilen. Nede på flata i bunnen av tunnelen stanset han for å sjekke hva det kunne være, sier Per Terje Sønstelid, leder etterforskningsseksjonen Follo politidistrikt.

– Manglende skilting og krabbefelt kan være årsaken til ulykken

– Det brenner

– I det han kjørte til siden og stoppet, kjørte en annen trailer forbi. Sjåføren ropte at det brant under bilen hans, sier Sønstelid.

Sjåføren av ulykkesbilen gikk da ut og så at det brant på bakken under bilen.
Han tok brannslukkingsapparatet han hadde i bilen, og slukket brannen på bakken.

– Han forklarte videre at han fortsatt så røyk og fant et nytt brannslukkingsapparat ved en redningsstasjon i tunnelen, sier Sønstelid.

– Det var så varmt at asfalten smeltet

Spredning til kapell

Da sjåføren kom tilbake til bilen la han merke til at det brant i en slange bak på trekkvogna. Han prøvde da å slukke men det hadde tatt fyr i kapellet som var over hengeren.

Det ble ganske fort overtenning og sjåføren forstod at han ikke greide å slukke brannen.

La seg på bakken

Sjåføren løp vekk fra bilen, men det var så mye røyk at det var vanskelig for han å orientere seg.

– Han forklarte at han da la seg ned på bakken mens han ventet på bedre sikt. Røyken lettet litt og han løp mot en SOS-boks nede i tunnelen. I det han løp hørte han små eksplosjoner, trolig fra dekkene. Røyken lettet litt og han så at hele lastebilen stod i full fyr, sier Sønstelid.

Etter hvert kom en politibil som kjørte sjåføren ut av tunnelen.

Det er flere SOS-buer i Oslofjordtunnelen, men kun en nødutgang
Foto: Ingunn Andersen

Venter på svar

– Han ble fraktet til sykehus i Fredrikstad. Der var han til observasjon i natt og formen hans er bra. Vi prøver nå å ta vare på han på best mulig måte. Han må få hjelp med et sted å bo eller få hjelp fra arbeidsgiveren i Polen, sier Per Terje Sønstelid.

Bilen ble trukket ut av tunnelen i går. Det skal gjøres tekniske undersøkelser av den. Inntil de kommer om noen dager, er det ikke mulig å si hva som var brannårsaken, sier, avslutter Per Terje Sønstelid, leder etterforskningsseksjonen Follo politidistrikt.