Hopp til innhold

Ruter ruster rutene

Flere nattbusser i Oslo og styrking av rushtidstilbudet i vestregionen og på Romerike er blant endringene som innføres i løpet av helgen.

Ruter buss

Ruters kunder i Oslo har lenge ønsket at Ruter får et bedre nattbusstilbud.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

I Oslo er det først og fremst nattrafikken som vil bli forandret. Blant annet opprettes det en ny nattlinje mellom Majorstuen og Helsfyr. Bussen skal kjøre to ganger i timen natt til lørdag og natt til søndag.

Gry Isberg

Gry Isberg.

Foto: pressebilde

I tillegg blir det flere nattavganger på busslinjene 31 og 37.

– Det har vært et sterkt ønske fra kundene våre at vi prioriterer nattavgangene. Nå har vi et mye bedre tilbud, ikke bare for de som liker å være ute sent, men også for dem som jobber sent eller har tidlige skift, sier informasjonssjef i Ruter Gry Isberg.

Trikkene 11, 12 og 13 får justerte avgangstider når det kjøres 20-minuttersrute. På T-banens linje 1 kjøres det 15-minuttersrute fra første morgenavgang fra mandag til fredag.

Les mer om ruteendringene i Oslo her.

Flere rushtidsavganger

I Asker og Bærum styrkes avgangene i rushtiden. Flere linjer får ekstra avganger om morgenen og ettermiddagen. I tillegg settes det opp en rushtidslinje på 253 Hurum ekspress og 254 Røyken ekspress.

Les mer om rutetilbudet i Asker og Bærum her.

Tidlig trafikk til Gardermoen

Øvre Romerike vil nye morgenavganger kjøre innom Gardermoen før klokken 05.00. Linje 855 mellom Kopperudmoen og Jessheim vil gå hver halvtime fra klokken 04.15 på hverdager.

Nedre Romerike er det mindre justeringer. Flere av linjene får to og fem minutter tidligere avgang. Kjeller-bussen forlenges fra Forskningsparken via Kjeller til Fritidshuset. Bussen endrer trasé og kjører via Furuset T.

– Endringene på Kjeller-bussen innebærer blant annet at de reisende får et bedre tilbud til Ahus, sier Isberg.

I Akershus syd vil bussforbindelsen mellom Vestby og Moss bedres. Det vil gå busser hver time fra mandag til lørdag. Linje 931 og 932 vil kjøre gjennom Sjøhagen.

– Vi har i rundt to år forsøkt å knytte Son sterkere mot Moss. Vi synes det er veldig hyggelig med det samarbeidet vi har fått til med Østfold kollektivselskap, sier Isberg.