Hopp til innhold

Advarer foreldre etter voldtekt av gutt (8)

Rektor på Skøyen skole ber foreldrene om å følge barna på skolen etter at en åtte år gammel gutt tirsdag ble voldtatt på skolens området.

Skøyen skole

En åtte år gammel gutt ble tirsdag ettermiddag voldtatt ved Skøyen skole i Oslo. Foreløpig er ingen pågrepet.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Oslo-politiet har satt i gang en etterforskning etter at en åtteårig elev ved Skøyen skole skal ha blitt voldtatt i går, ifølge TV 2 Nyhetene.

Etter det NRK kjenner til skal det alvorlige overgrepet ha skjedd bak skolebygningen, der gutten hadde klasserom. Det var ansatte ved barneskolen som kontaktet politiet da de fikk vite hva som hadde skjedd.

Alle foreldre som har barn ved skolen ble oppringt tirsdag kveld med beskjeden om å følge barna til skolen onsdag.

– Veldig alvorlig

– Dette er en veldig alvorlig situasjon. Elever, ansatte og foreldre er rystet over det som har skjedd, sier kommunikasjonssjef Trine Melgård i Utdanningsetaten.

Alle foreldre er orientert om hendelsen.

– Det er viktig at det ikke skapes en ytterligere frykt hos barna, og at alle elevene får snakket om det som har skjedd hjemme, sier Melgård til NRK.

Hun legger til at skolen fokuserer på å normalisere skolehverdagen mest mulig for barna.

Krimteknikere undersøkte i går området på og ved skolen. Det er foreløpig ikke kjent om noen er mistenkt eller siktet i saken.

Ekstra sikkerhet

Rektor Anne Helga Jarnholt skriver på skolens nettsider at de er i tett kontakt med politi, pedagogisk-psykologisk kriseteam, Utdanningsetatens ledelse og elevens foreldre.

I tillegg er det satt i gang ekstra sikkerhetstiltak, blant annet flere voksne i skolegården.

– Skolens ledelse er opptatt av at skolens område skal være trygt for alle elevene. Mens etterforskningen pågår vil det være styrket inspeksjon i skoletiden og på Aktivitetsskolen, skriver Jarnholt.

Oslo-politiet opplyser at de ikke setter denne saken i sammenheng med flere tilfeller hvor en mann har antastet skolejenter andre steder i byen.

I tillegg skal en mann skal ha forsøkt å lokke to annenklassinger ved Eikeli skole ut av skolegården mandag formiddag.

Budstikka har snakket med faren til en av de to jentene. Han mener mannen kan være den samme som knyttes til tilsvarende episoder i Oslo.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på twitter.