Hopp til innhold

– Knivstakk 90-åring i nødverge

Kvinnen som er tiltalt for drap på en mann på Holmlia erkjenner delvis skyld.

I juni i 2008 skal kvinnen ha knivstukket og mishandlet en 90 år gammel mann på Holmlia i Oslo til døde.

Den 34 år gamle kvinnen er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge, og for å ha forlatt mannen i hjelpeløs tilstand.

Mandag startet rettsaken og kvinnen innrømmer å ha forlatt mannen. I tillegg erkjenner hun delvis skyld for mishandling.

Kvinnen skal ha stukket mannen flere ganger i brystet med kniv og slått ham med en lampe. Hun skal også ha presset fingrene sine i øynene hans, slik at han ikke klarte å se.

Tre dager senere døde han på Ullevål universitetssykehus av skadene.

Handlet i nødverge

I retten mandag forklarte tiltalte at hun hadde vært avhengig av heroin siden hun var 16 år. Hun hadde også i perioder solgt sex for å finansiere misbruket.

Ifølge kvinnens forklaring møtte hun 90-åringen i Oslo sentrum. Det var hun som tok kontakt med ham, og han ville kjøpe sex av henne. 34-åringen var ruset da hun møtte mannen, og husker ikke hvordan de kom seg til Holmlia.

Kvinnen forklarte videre at da de kom til mannens leilighet begynte de å krangle om mannen skulle bruke kondom eller ikke. 34-åringen sa at mannen forsøkte å voldta henne, derfor var hun nødt til å forsvare seg.

Hun innrømmer å ha slått mannen, stukket fingrene i øynene hans og stukket ham med en kniv som lå på stuen.

Havnet på sykehus

90-åringen ble avhørt på Ullevål sykehus dagen før han døde. Avhøret ble lest opp av aktor i retten.

Mannen fortalte at en kvinnen ringte på døren hans og spurte om hun kunne få noe å drikke. 90-åringen slapp henne inn og da tok hun frem en kniv. Mannen forklarte at han forsøkte å rope om hjelp, men at hun holdt ham for munnen. Hun dro ham inn på badet og slo han med en hårføner og en krakk. Hun stakk også fingrene inn i øynene hans, slik at han ikke kunne se.

Ifølge mannens forklaring mistet han bevisstheten. Han våknet først etter seks timer. Da kunne han ikke se, men han klarte å finne telefonen og ringte etter en drosje. Han ble kjørt til legevakten, og deretter på Ullevål sykehus.

90-åringen hevdet også at lommeboken og klokken hans var stjålet. Tiltalte nekter for å ha stjålet dette fra mannen.

Mannen døde som følge av infeksjon i sårskadene.

Les flere nyheter fra Oslo og Akerhus. Følge NRK Østlandssendingen på Twitter .

Flere nyheter fra NRK Stor-Oslo