Hopp til innhold

Mann skutt og drept med rifle i Follo

En person ble søndag ettermiddag skutt og drept i Follo i Akershus. To personer ble pågrepet etter en omfattende politiaksjon.

Kulehull i bil etter at en mann ble skutt og drept i Ytre Enebakk i Akershus søndag ettermiddag.

KULEHULL: Politiet tror den drepte personen ankom åstedet i denne bilen.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

– Det er verken snakk om et gjengoppgjør eller en familietragedie, sier operasjonsleder i Follo politidistrikt Anders Oksvold til NRK.no.

HØR LYDKLIPP: Politiet om pågripelsen

Politiaksjon i Follo

Store politistyrker rykket ut til Ytre Enebakk etter en skyteepisode.

Foto: Erik Engen/ NRK

Stor politiaksjon

I 13-tiden søndag ettermiddag fikk politiet melding om at det hadde blitt avfyrt skudd på en adresse i Ytre Enebakk i Akershus. Store væpnede styrker rykket ut til området.

En time senere bekreftet politiet overfor NRK.no at en person var drept. De hadde samtidig pågrepet en person som antas å være gjerningsmannen.

- Den pågrepne er en mann, sier operasjonsleder i Follo politidistrikt, Anders Oksvold, til NRK.no.

Med bistand fra et helikopter ble det satt i gang søk etter personer som hadde vært vitner til hendelsen. Kort tid senere ble det pågrepet ytterligere en person.

– Vi har tatt med oss et vitne som vi håper kan gi oss klarhet i hva som har skjedd. Vi jobber med å finne ut hva motivet bak drapet er, sier Oksvold til NRK.no.

Politimann bevæpnet med maskinpistol i Ytre Enebakk

Væpnede politistyrker rykket ut til boligen som ligger svært øde til i Ytre Enebakk.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Barn i huset

NRK.nos reporter på stedet fikk opplyst at den drepte mannen skal ha kommet i bil til stedet sammen med den andre personen som nå er pågrepet.

– To personer kom kjørende til åstedet i en utenlandskregistrert blå golf. Den antatte gjerningsmannen oppholdt seg ved huset der det skjedde sammen med en kvinne og to barn, sier innsatsleder Ronny Samuelsen.

Det ble avfyrt minst ett skudd med rifle mot bilen, som hadde et synlig kulehull i panseret. Mannen som nå er død ble skutt utenfor bilen.

Politiet har også funnet kniver på stedet.

– Det er uklart om barna og kvinnen var vitne til hendelsen, sier politiet. Både den drepte og gjerningsmannen er nordmenn, mens passasjeren i bilen er utenlandsk.

– Har hørt skudd før

En nabo som NRK.no snakket med hørte godt skuddene søndag ettermiddag, og sier han har hørt skyting fra huset før.

– Det var fire, fem skudd. Og smellene var skikkelig høye så det må ha vært et grovkalibret våpen, sier mannen som ønsker å være anonym.

I det aktuelle området ligger det ifølge RB.no seks bolighus og 75 hytter. Det ligger avisdesliggende til, vest for riksvei 155.

NRK.nos reporter på stedet har snakket med flere naboer, men sier mange virker redde for represalier om de snakker med pressen.

Folk som bor i nærheten drar søndag kveld inn til Ski for å forklare seg for politiet.

Kripos er koblet inn i saken, og skal bistå politiet i det videre etterforskningsarbeidet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.