Hopp til innhold

Granaten var harmløs

En ekspert fra Militæret bistod søndag kveld politiet med det som så ut til å være en skarp granat i Helmerveien i Høvik.

Illustrasjonsbilde: Håndgranat
Foto: Morten Holm - NTB-pluss / Scanpix

Klokken 22.00 kunne eksperten slå fast at granaten var tømt for krutt, men at granaten var satt sammen igjen på en måte som gjorde at den så skarp ut.

Kontaktet raskt politiet

En mann fant håndgranaten like ved en søppelkasse like etter klokken 1630. Ifølge politiet skjønte mannen raskt at det var best å ringe etter hjelp.

- Han så etter en stund at det ikke var en dummy, men en ekte granat. Da gjorde han som lurt var og ringte oss, sier operasjonsleder ved Asker og Bærum politidistrikt, Jo Geir Grande til Østlandssendingen.

Tok granaten med i bilen

Før finneren ringte politiet tok han granaten med seg i bilen og kjørte til jobb. Politiet hadde lenge oppsyn med bilen og ventet på eksperten fra forsvaret for assistanse.

- Det er riktig å ta forholdsregler i slike saker. Skulle granaten være ekte vare trenger vi noen som vet hva de driver med, sier operasjonsleder Jo Geir Grande.

Ifølge Grande så granaten ut som en vanlig splintgranat . Alle deler så ut til å være på plass. Operasjonslederen er glad for at en fornuftig person fant granaten, selv om den viste seg å være harmløs.

- Hadde det vist seg å være en skarp granat, hadde vi hatt flaks med hvem som fant den. Man kan jo bare forestille seg hva som kunne ha skjedd ellers, sier Grande.