Hopp til innhold

Positive til Ikea i Vestby

Det politiske flertallet i Akershus fylkeskommune er positive til Ikea-etablering i Vestby

IKEA

Fylkesutvalget i Akershus er positive til etableringen av IKEA på kornåkeren i Vestby, så lenge trafikkavviklingen løses først.

Foto: PETER MUHLY / AFP

Flertallet i fylkesutvalget gikk i mandag inn for at Ikea får etablere seg på Delijordet i Vestby mot at møbelkjeden betaler for den nødvendige veiutbyggingen til det nye senteret.

Fylkesutvalget er bekymret for trafikkbelastningen på det lokale veinettet.

– Den store mengden med trafikk som skal til Ikea vil være en belastning på fylkesveinettet i Vestby. Veiene må bygges med større kapasitet og delvis legges om. Dette er kostnader som Ikea vanligvis tar, men i denne situasjonen må vi sikre oss, sier fylkesordfører i Akershus, Nils Aage Jegstad (H).

Fram til det er fattet vedtak om en rekkefølgebestemmelse som ivaretar oppgradering og utbygging av veisystemet, opprettholder fylkesutvalget innsigelse til kommunedelplanen Vestby nord.

Innsigelsen trekkes når tilfredsstillende rekkefølgebestemmelse er på plass, skriver Akershus fylkeskommune i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under videoen

Eiendomssjefen i Ikea Norge viser hvor i Vestby konsernet ønsker at møbelkjeden skal bygge.

Her skal Ikea ligge

Forsiktige optimister

At fylkesutvalget ber Ikea løse trafikkproblemene ser møbelkjeden på som et positivt tegn. De mener dette vil være en uproblematisk floke å løse.

– For oss er dette et positivt signal. Vi har hele tiden sagt at vi er villige til å løse de trafikale utfordringene som en etablering på delijordet ville utløse, sier kommunikasjonsrådgiver i Ikea, Jan Christian Thommesen.

Ikke avklart

Dette er likevel ikke siste runde i fylkeskommunen. Arbeiderpartiet som er i mindretall hadde sitt eget forslag som ble nedstemt.

Partiet anket dermed saken inn til behandling i fylkestinget 18. mars.

– I fylkestinget har Arbeiderpartiet større oppslutning, men det er fortsatt et klart borgerlig flertall i fylkestinget. Det betyr at vi med tilsvarende setting i fylkestinget vil få forslaget vårt gjennom,sier fylkesordfører i Akershus, Nils Aage Jegstad (H).