Hopp til innhold

Her blir den illsinte elgen skutt

Skogens konge kan være lunefull og vi blir ofte advart mot å oppsøke den. Et nabolag i Ås har derimot blitt oppsøkt av elgen. Det har gått hardt utover beboerne.

Skogens konge kan være lunefull og vi blir ofte advart mot å oppsøke den. Et nabolag i Ås har derimot blitt oppsøkt av elgen.

En aggressiv elg har skapt problemer for et nabolag i Ås i Akershus.

Sent torsdag kveld fikk Viltnemda i Ås melding om en aggressiv elg som hadde angrepet en kvinne ved Askjumskogen da hun var ute å gikk tur med hunden sin.

Kvinnen ble skallet i bakken av den hissige elgkua før hun ble sparket og tråkket på. Etter kort tid klarte hun å ringe mannen sin, som kom henne til unnsetning. Nå ligger hun på sykehus.

– Jeg må si jeg har vært heldig. Jeg har fått en kraftig hjernerystelse og er gul og blå over hele kroppen. Men å bli tråkket på av en elgku på nærmere 200 kilo kunne fått et helt annet utfall, sier kvinnen til Østlandets Blad.

Ville beskytte kalv

Fredag morgen måtte Viltnemda ta affære.

– Meldingene vi fikk torsdag kveld gikk ut på at elgen hadde vært aggressiv mot folk på Olstad. Senere hadde den angrepet en kvinne, sier vakthavende Knut Kvarme i Viltnemnda i Ås til NRK.

Det er ikke ofte de må ut for å jakte på sinte dyr, sist var for tre år siden mimrer han.

– Det er ganske mye som skal til før vi rykker ut. I dette tilfelle var det snakk om en elgku med kalver som mest sannsynlig ville beskytte dem. Da er de uberegnelige, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Knut Kvarme i Viltnemda i Ås

Knut Kvarme i Viltnemda i Ås jaktet på den illsinte elgen fredag.

Foto: Siri Vålberg Saugstad / NRK

Det er flere personer i området som har møtt på elgen. Naboene har i tillegg sett den luskende mellom husene.

– Ja, vi har sett den luskende rundt i nabolaget, sier Helge Skuterud til NRK.

– Men vi er ganske vant til elg siden vi bor her mitt i skogen. De står jo stadig å skraper på trærne våre.

Måtte bøte med livet

Askjumskogen er flittig brukt av både skoler og turgåere og viltnemnda frykter at elgen kan skade flere. Derfor har Viltnemda i Ås bestemt seg for at den må bort.

Og mens NRK er ute med Viltnemnda finner vi den aggressive elgen. Og nå vil den ikke lenger plage befolkningen rundt skogen.

– Vi avlivet den med en gang. Den befant seg i nærheten av der kvinnen ble angrepet, sier Kvarme i Viltnemnda.

– Betryggende. Vi har ikke noe behov for å ta vare på illsinte elger, avslutter Skuterud.