Hopp til innhold

Får full støtte i fellesforbundet

Ap-politiker Thor Erik Forsberg fra Sarpsborg vedtok fredag et forelegg på 2.000 kroner for bruk av cannabis. Nå kjemper Fellesforbundet for en stortingsplass for Forsberg også i neste periode.

Forsberg

Thor Erik Forsberg får full støtte fra Fellesforbundet i Østfold.

Foto: Christian Nygård-Monsen / NRK

– At politiet ville etterforske dette, er en naturlig konsekvens av at jeg har stått fram med historien. Det skal være likhet for loven, sier Forsberg til Sarpsborg Arbeiderblads nettutgave.

– Jeg har ønsket å samarbeide, og opplever at politiet har vært ryddige og ordentlige. Dette har bidratt til at man har fått ryddet litt i livet den siste uka, sier han.

LES OGSÅ:

– Fortjener en ny sjanse

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) fra Sarpsborg gikk ut i Sarpsborg Arbeiderblad i forrige uke innrømmet at han har brukt cannabis for å takle livskriser.

Nominasjonskomiteen i Østfold Ap har ikke innstilt ham for en ny periode på Stortinget, men Forsberg har mottatt en rekke støtteerklæringer fra folk i og utenfor partiet.

– Vi liker selvfølgelig ikke canabissaken, men betrakter det som et avsnitt for politiet og der blir han straffet. Det får være det. Folk må få en ny sjanse, sier organisasjonsarbeider Rune Holmen i Fellesforbundet i Østfold.

Han gir Forsberg full støtte og tror at sjansen er stor for at Forsberg får en ny periode på Stortinget.

LES OGSÅ:

Tror på Forsberg-plass på Stortinget

– Jeg vet han har en bred støtte både i partiet og i fellesforbundet. Forsberg har et politisk ståsted som er forenlig med vårt. Han har gjort en god jobb for vår politikk i arbeidslivet.

– Hvilket politisk ståsted er det?

– Da snakker jeg om arbeidslivspolitikk og fattigdomspolitikk. Der er han en forkjemper for oss og for de nødstilte i samfunnet, sier han.

Forsberg har ikke gitt opp kampen for renominasjon til Stortinget. Alle medlemmer i Østfold Arbeiderparti har for øvrig mulighet til å føre til tre egne kandidater til Stortingsvalget. Så blir det opp til valgkomiteen å ta hensyn til andre forslag.