Hopp til innhold

Fler papirløse kommuner

Rygge og Fredrikstad kommuner hiver seg på den papirløse trenden som Sarspborg og Askim allerede har innført.

Nettbrett

MYE Å SPARE PÅ NETTDISTRIBUSJON AV KOMMUNALE DOKUMENTER. Askim kommune har regnet på at det spares store beløp, når investeringskostnadene i nettbrett sammenlignes med kopiering og distribusjon av dokumenter på papir.

Foto: Saubi Jean Jacques / Colourbox/Photopqr/Sud Ouest

Rygge og Fredrikstad kommuner vil kaste seg på den papirløse trenden som Sarspborg allerede har gjennomført.

I Sarpsborg er det helt slutt på at politiske saksdokumenter sendes ut på papir. Det samme gjelder for Askim kommune.

I Rygge ligger det an til nettbrett til alle politikerne, varsler rådmannen.

Les også:

Thor Hals

OFFENSIV PÅ SOSIALE MEDIER. Askim-ordfører Thor Hals mener kommunen med en offensiv bruk av ny informasjonsteknologi har lyktes i å komme i grep med framtiden.

Foto: NRK

- Veldig glad for at vi la om strategien

Thor Hals, som er ordfører i Askim, sier til NRK.no at han er veldig godt fornøyd med at kommunen har satset offensivt på IKT og sosiale medier.

- Dette fungerer ypperlig. De budskap vi har fra kommunen spres med "lynets hastighet" via sosiale medier, og det er helt gratis, sier han.

Han forteller at Askim kommunes er aktive på Facebook. Samtidig er kommunen en del av "smaalensveven.no", som er en felles nettportal for kommunene i Indre Østfold.

Hals peker på at både gamle og unge brukere er å finne på internet, og mener at kommunen med en offensiv bruk av ny informasjonsteknologi har lyktes i å komme i grep med framtiden.

Sparer penger

Askim kommune har gått over til Ipad fra å sende ut tunge saksdokumenter til politikerne via Posten eller med egne transportordninger.

- Alle kommunestyrepresentanter, enkelte vararepresentanter til kommunestyret og deler av administrasjonen har hver sin Ipad.

Det betyr at disse personene med et tastetrykk får tilsendt seg saksdokumenter, som vi årlig tidligere har brukt tusener på tusener av kroner på å få distribuert, sier Hals.

Han forteller at Askim kommune har regnet på at det spares store beløp, når investeringskostnadene i Ipad sammenlignes med kopiering og distribusjon av dokumenter på papir.

- Etter to og et halvt år, går vi butt i butt. Deretter er denne distribusjonsformen med Ipad utelukkende en gevinst, sier Askim-ordføreren.

Halden i løypa

- Det er IKT og sosiale medier, som er fremtiden i informasjonsstrategien Halden kommune skal legge opp til, ifølge ordfører Edquist.

Han har latt seg imponere av Askim kommune, der det er ansatt en informasjonssjef, og det er avsatt ressurser til å få ut informasjon til innbyggerne via nettbaserte medier.

Nylig var politikere og administrasjon fra Halden på besøk i Askim.

- Slik Askim har bygget opp sin slagkraft på informasjonssiden, mener jeg er et godt eksempel på hva vi bør forsøke å tilnærme oss.

Askim klarer med relativt begrensede ressurser å nå mange via internet. Slik det ser ut er det god flyt i informasjonen fra kommunen, sier Thor Edquist.

Halden-ordføreren er opptatt av at Facebook og kommunens nettsider skal være "på hugget" med oppdatert, god informasjon, og den skal komme raskt til de ansatte og innbyggerne.