Hopp til innhold

Nå er det fullt for Grenserittet

Det tok under ett døgn fra plassene til det populære sykkelrittet mellom Strømstad og Halden ble lagt ut for salg, før alle plassene til hovedrittet forsvant.

Grenserittet

Fjorårets vinner, Lars Ragnar Manengen på startstreken i Strömstad, sammen med svenske Mattias Nilsson.

Foto: Kondis.no

Daglig leder for Grenserittet, Thor Fagereng

Daglig leder for Grenserittet, Thor Fagereng er strålende fornøyd med påmeldingen.

Foto: Kondis.no

Påmeldingen til årets utgave startet på grenserittet.com klokken 12.00 onsdag. Allerede da stod 1300 personer i kø på nettet for å melde seg på, forteller daglig leder Thor Fagereng.

– Bare to sekunder etter at vi åpnet slusene, så var det 1300 personer som stod i køsystemet. Det indikerer at folk er ute etter å oppleve ting selv, de er ikke like sedate som de kanskje var for en tid tilbake, sa han til NRK.no tidligere i dag.

I løpet av dagen meldte flere tusen ivrige syklister seg på rittet. Klokken 10.40 torsdag - under et døgn etter starten på salget - finnes det ikke flere ledige plasser til hovedrittet. Det både overrasker, og gleder arrangøren.

– Jeg hadde ikke ventet at det skulle gå så fort. Jeg sa at det antakelig ville være fullt i helgen, men det kommer nok til å gå fortere enn det, og det viser at interessen er veldig stor. Dette er veldig moro, sier Fagereng.

Les også:

Flere muligheter for interesserte

I fjor tok det nøyaktig én uke før rittet var fulltegnet. Da var det i tillegg 500 færre tilgjengelige plasser.

Det betyr at 7500 personer i år har meldt seg på for å sykle hovedløypa i den 14. utgaven av Grenserittet, som går mellom Strømstad sentrum og Fredriksten festning i Halden, den første helgen i august.

– Vi har sagt at det er det antallet vi kan ha med. Men så vet vi at det er visse slingringer hvert år, og jeg pleier å si at når kongen kommer, så hender det at man åpner døra, sier Fagereng.

For andre som ikke har fått plass kan det komme en ny mulighet, når arrangøren åpner for kjøp og salg av startnummer utover våren.

– De som er bedt i bryllup, har blitt skadet, eller av andre grunner ikke kan stille opp, får muligheten til å selge plassen sin til noen som vil ha den.

Les også:

Fortsatt ledige på «Midt» og «Ung»

Det er imidlertid fortsatt mange ledige plasser på både det kortere løpet, som starter i midten av løypa, og i ungdomsrittet.

Grenserittet Midt er 40 kilometer lang, og teknisk lettere enn hovedløypa. Løpet er en snillere inngang til Grenserittet for dem som synes at 80 kilometer blir for langt. I skrivende stund er det 916 ledige plasser til dette løpet.

Grenserittet Ung er også på 40 kilometer, men er forbeholdt ungdom mellom 13 og 16 år. Det er 487 ledige plasser.

– Slik er det hvert år, og det vil nok være sånn i mange år. De har ikke så dårlig tid, og derfor er det ingen som står og holder fingeren på avtrekkeren der.

Grenserittet 2011

7500 syklister skal bryne seg på den 8 mil lange løypa mellom Strömstad og Halden, den første helgen i august.

Foto: Kondis.no