Hopp til innhold

Fant 1.500 jobber i Norge

Et bemanningsselskap i Sverige håpet å finne 50 jobber til de som mistet jobben etter Saab-konkursen. Etter en dag i Norge kom firmaet hjem til Sverige med 1.500 jobber.

Saab-ansatte kan få jobb i Norge

Christian Åkeson (innfelt) skal skaffe norsk jobb til 1.500 svensker. Han holder til i Trollhättan-området hvor mange er arbeidsledige etter Saabs konkurs.

Foto: ROSVALL, BJÖRN LARSSON / PRIVAT / SCANPIX

– På vei hjem satt vi helt stille på toget. Hva skjedde nå egentlig? tenkte jeg, sier Christian Åkeson som driver bemanningsselskapet Jobbprofilen i Vänersborg.

På grunn av Saab-konkursen er det blitt stor arbeidsledighet i Trollhättan-området. Flere av Saabs underleverandører fikk også problemer, dermed er jobbetterspørselen i området stor.

– Da jeg kom på jobb i dag tidlig hadde jeg fått 641 e-poster – og det var bare min e-post. I tillegg har vi cv-mailer, transportmailer og ingeniørmailer som vi ikke har åpnet enda. Dette er veldig stort!

Nettsiden til Jobbprofilen

Slik er åpningsbildet på jobbprofilens nettsider. På morgenen i dag hadde Christian Åkeson fått 641 henvendelser til de norske stillingene.

Foto: Skjermdump Jobbprofilen.se

Må utvide kontoret i Sverige

Åkeson reiste til Norge for han mente at der skriker vi etter arbeidsfolk. Han hadde booket møter med flere firmaer og allerede på det første møtet hadde han fått en bestilling på 80 jobber. På neste møte fikk de en bestilling på 1.000 skriver den svenske avisen Ttela.

– Dette skaper jo også jobber her i området. Vi blir nødt til å ansette flere folk på vårt kontor, sier Åkeson til NRK.no.

Men det er ikke bare Saab-konkursen som trekker svenskene til Norge. Drømmen om en høy lønn skal også hjelpe bemanningsselskapet til å skaffe nok folk til jobbene.

– Man vil jo gjerne tjene mye penger og Norge er kjent for å betale bra, sier han.

– Forhåpentligvis blir det satt opp busser som kjører svenske arbeidsfolk til Norge, Vårt firma kommer også til å ordne med transport, sier han.

LES OGSÅ:

Fikk språkproblemer med en gang

Åkeson forteller at de har muligheter til å skaffe så å si all slags jobber i Norge, men hovedvekten ligger innen oljebransjen, bygg- og anlegg og innen transport.

De store oppdragene bemanningsselskapet har fått, gjør at de også må starte et datterselskap i Norge. Det gikk ikke helt smertefritt, da språkbarrieren satt en midlertidig stopper for etableringen.

– Jeg hadde lastet ned dokumentene på nynorsk. Jeg forsto jo ingen ting! Jeg ringte til mine fem kusiner som har jobbet i Norge i over ti år, og heller ikke de forsto noe som helst – ikke før vi fant ut at det stor på nynorsk, ler Åkeson.

Men nå har Åkeson klart å lastet ned bokmål, og det skal ha gjort arbeidet med å etablere et norsk selskap enklere.

LES OGSÅ: