Hopp til innhold

General Motors legger ned Saab

Saab er historie etter flere mislykkede forsøk på å få inn en kjøper.

SAAB-sjef Jan Åke Jonsson

SAAB-sjef Jan Åke Jonsson

Foto: Erik Abel / Scanpix

Avgjørelsen om å legge ned Saabs virksomheter ble tatt etter at samtalene med nederlandske Spyker Cars om et salg av Saab brøt sammen.

– Vi vil samarbeide tett med Saab for å avvikle virksomheten på en ordnet og ansvarsfull måte. Det er ikke snakk om noen konkurs, sier president Nick Reilly i GM Europa i en pressemelding.

Avtale i vasken

Nedleggelsen kommer etter en avtale med den nederlandske bilprodusenten Spyker Cars gikk i vasken, og at svenske Koenigsegg Group trakk et bud de hadde kommet med.

- Selv om alle tiltak ble satt inn klarte vi ikke å løse alle problemene i tide. For å opprettholde virksomheten var vi avhengige av en rask beslutning. Vi er lei oss for at forhandlingene med Spyker Cars ikke gikk i orden, sier Reilly.

Saab vil fortsette å forsyne Saab-eiere med reservedeler.

Slitt lenge

Saab har lenge slitt økonomisk, og General Motors avslørte allerede i 2008 at Saab skulle selges. Koenigsegg Group skrev under en avtale med Saab i august med betingelsen om at finansieringen måtte falle på plass. I november trakk Koenigsegg seg fra avtalen.

I desember innledet GM samtaler med Spyker Cars som ble utpekt som den heteste kandidaten. I dag kom meldingen om at forhandlingene med Spyker er avsluttet, og at Saab avvikles.

SISTE NYTT

Siste nytt