Hopp til innhold

Kidnappingssak opp i retten på nytt

Ankesaken mot seks personer som er tiltalt for kidnapping av barn og vold starter i Borgarting lagmannsrett i dag. To ansatte i barnevernet ble overfalt, dopet og bundet under et besøk under oppsyn i februar i fjor.

Nok en gang må seks personer svare i retten i Sarpsborg tingrett, tiltalt for kidnapping av barn og vold mot barnevernsansatte.

Alle de seks tiltalte ble dømt i Sarpsborg tingrett, men anket. Nå skal saken opp på nytt.

LES OGSÅ:

Overfalt og dopet

Det var 13. februar i fjor at to barnevernsansatte skulle bistå under et besøk under oppsyn. De ble imidlertid overfalt da de kom på besøk med tre barna til det irakiske paret i Sarpsborg. De to ble deretter dopet og bundet .

Barna skulle fraktes til Irak, men kidnapperne ble stanset på grensen mellom Hellas og Tyrkia.

De tiltalte er et foreldrepar fra Irak, to onkler, en nevø, i tillegg til en sjette person, som i tingretten ble dømt for å ha hjulpet til med bortføringen.

LES OGSÅ:

– Brukte tåregass

Tore Abrahamsen var etterforskningsleder da kidnappingen skjedde, og beskrev hendelsen som dramatisk for ofrene.

– Det kom to eller flere personer inn med finlandshette, og som også brukte tåregass, Det var også disse som utførte bindingen og tapingen av de barnevernsansatte, sa Abrahamsen til NRK etter hendelsen.

Han bekreftet da at overfallet skjedde under det som skulle være et kontrollert besøk mellom barna og foreldrene med overoppsyn av barnevernet.

LES OGSÅ:

Fremsatte trusler

I mars i år ble de seks dømt i Sarpsborg tingrett til fengselsstraffer på mellom fem og et halvt og tre års ubetinget fengsel. I tillegg ble de dømt til å betale flere hundre tusen i oppreisning til de fornærmede i saken.

I løpet av saken ble det fremsatt trusler mot både advokater og polititjenestemenn. Tilsammen mottok politiet 14 anmeldelser, blant disse drapstrusler.

LES OGSÅ: Tiltalt gikk til angrep på tolken

Alle seks anket tingrettsdommen både på straffeutmåling og bevisførsel, og saken skal dermed opp i sin helhet med vitner og bevisførsel på nytt.

Det er satt av 20 dager til saken i Borgarting lagmannsrett.