Hopp til innhold

Parat: – Ledelsen på Rygge er ikke kompetente

Fagforeningen Parat krever at ledelsen ved Rygge Sivile Lufthavn skiftes ut etter at Norwegian trakk seg ut fra flyplassen i går.

Moss Lufthavn Rygge

Norwegian trakk seg fra Moss Lufthavn Rygge i går. Nå får ledelsen kritikk fra fagforeningen Parat.

Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

Vegard Einan i Parat

Vegard Einan i Parat mener at ledelsen ved RSL ikke er kompetente og bør fjernes.

Foto: Parat

Nestleder i fagforeningen Vegard Einan er oppgitt over at Norwegian trakk seg ut fra flyplassen og mener ledelsen har gjort en for dårlig jobb.

– Hadde jeg vært direktør på Rygge så hadde jeg sovet utrolig dårlig med Ryanair på den andre siden av bordet. Selv med et så stort passasjerantall som Rygge har utviklet seg til å få, så går de fortsatt med store underskudd og de har gjort seg helt avhengige av en aktør som gjennom de siste 10 årene har vist at de driver med utpressing av flyplasser.

Les også:

Einan mener nå at ledelsen ved flyplassen bør skiftes ut.

– Vi mener at ledelsen på Rygge ikke er kompetente til å drive flyplassen og trygge arbeidsplassene der.

– Vi mener rett og slett at ledelsen bør skiftes ut. De har gjort seg avhengig av det flyselskapet i Europa som er mest fagforeningsfiendtlig og er øverst på klagetoppen når det gjelder å behandle passasjerene sine dårlig, legger han til.

Mener Ryanair har skylden

Einan tror heller ikke på forklaringen til Norwegian om at det er for lite trafikk som er grunnen til at de nå forlater flyplassen. Han tror heller at Ryanair har noe med saken å gjøre.

– Nei, det kjøper jeg ikke. Følger man litt med på luftfart så vet man at Ryanair tyner hver krone de klarer ut av eierne, og de nekter å betale avgifter og gebyrer for de tjenestene som flyplassen leverer.

– De andre flyselskapene får ikke de samme avtalene, fordi de ikke har kapasitet til å satse like hardt.

Styret har full tillit til ledelsen

Styreleder i Rygge Sivile Lufthavn, Svein Hurlen mener at ledelsen ved flyplassen ikke kan klandres for at Norwegian trakk seg ut.

– At grunnlaget for innenlandsflyginger i Østfold og distriktet er såpass begrenset at de ikke passer for de store flyene til Norwegian, er noe flyplassledelsen må forholde seg til. Men de som har fulgt med på nyhetene i dag har hørt at det er mange som har meldt sin interesse for å fly innenlands.

Les også:

Styrelederen avviser kritikken fra Parat og sier at flyplassledelsen har full tillit fra styret.

– Så absolutt, og ikke bare ledelsen men hele organisasjonen på Rygge.

– I løpet av kort tid har de utviklet Rygge til å bli den mest effektive flyplassen i Europa. Ledelsen har gjort en fantastisk jobb som styret er meget godt fornøyd med, sier han.