Hopp til innhold

– Pass på båten din i uværet

Det varsles sterk kuling og fem meter høye bølger i Oslofjorden i kveld. Alle småbåteiere oppfordres til å sjekke fortøyningene.

Stiv kuling og høy sjø

Det varsles om sterk kuling og høy sjø utover ettermiddag en og kvelden.

Foto: MMS-foto / NRK

– I dag forventer vi at flere båter sliter seg, bøyer som rives av og brygger og båter som synker.

Det er den klare meldingen fra skipperen på redningsskøyta Horn Flyer, Pål Bustgaard.

Det er allerede kraftig vind og høye bølger i Oslofjorden, men utover ettermiddagen og kvelden vil det ta seg kraftig opp.

– Sterk kuling

– Et lavtrykk er på vei og vinden vil etterhvert dreie mot sør. Da vil vi få sterk kuling innover i ytre Oslofjord og Østfold-kysten. Da vil det virkelig merkes, med grov sjø og høye bølger, sier statsmeteorolog John Smits til NRK.no.

– I Skagerak vil det blåse opp til liten storm, noe som vil gi en bølgehøyde på fire - fem meter i Oslofjorden, sier, forteller han.

Senest i dag morges fikk en seilbåt store problemer syd for Søster. To menn var på vei til Arendal, men seilet seg bort, og måtte reddes av redningsskøyta .

– Det var storm i kastene og vanskelige forhold allerede da. Det var flaks at vi fant dem, for de ante ikke hvor de befant seg da de ringte, sier Bustgaard på Horn Flyer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Seilbåt måtte berges syd for Søster

Horn Flyer-mannskapets bilde av seilbåten som måtte berges syd for Søster tirsdag morgen.

Foto: Redningsskøyta Horn Flyer

Båter sliter seg løs

Både skipperen og statsmeteorologen ber folk sjekke at båtene de eier ligger trygt og er godt fortøyd.

– Vi har nettopp fått inn melding om en båt som har slitt seg for annen gang i dag ute i Utgaardskilen, forteller Bustgaard til NRK.no.

På grunn av det dårlige været må også ferga «Stavanger», som går mellom Moss og Horten, innstille avgangene på ubestemt tid.

De andre Bastø-fergene går imidlertid som normalt, opplyser Bastø Fosen.