Hopp til innhold

Svekket terrormistanke mot 27-åring

Politiet er nå ferdige med avhørene av 27-åringen i Larvik som torsdag ble pågrepet og siktet for ulovlig oppbevaring av sprengstoff og ingredienser til å lage det.

funn av eksplosiver

Politiet pågrep en 27 år gammel mann i et bolighus i Frankendalsvegen nær Hovland i Larvik torsdag i forrige uke.

Foto: Robert McPherson / Scanpix

Avhørene har ikke gitt noe grunnlag for å tro at mannen hadde noen form for terrorplaner, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

– Han står ved det han tidligere har forklart, at han brukte dette til sin hobby. Han har i avhørene forklart seg nærmere om hva han har gjort og hva han har brukt, men flere detaljer ønsker jeg ikke å gi nå, sier han til NRK.no.

Torsdag i forrige uke ble 27-åringen pågrepet av politiet i sitt eget hjem. Politiet oppsøkte 27-åringen i forbindelse med et annet forhold og pågripelsen skjedde, ifølge politiet, uten dramatikk.

27-åringen er straffedømt tidligere, blant annet for brudd på våpenloven.

Artikkelen fortsetter under videoklippet

Video d5885f1c-6d84-4279-91e2-e4ea1dc9e482.jpg

SE VIDEO:27-åringen har lagt ut blant annet denne videoen på nettstedet YouTube.

Skal gjennomgå beslag

Pedersen sier de har gjort en rekke beslag hos 27-åringen som politiet nå skal gjennomgå.

– Han skal også konfronteres med disse beslagene. Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner i denne saken enda, sier han.

– Har dere avdekket en reel terrorfare eller en person med en litt sær hobby?

– Det kan se ut som om denne 27-åringen har en hobby som er noe uvanlig, men det har ikke styrket vår mistanke om terror ytterligere, sier Pedersen.

– Har behov for mer tid

Magnar Pedersen

Politiinspektør Magnar Pederen sier de trenger mer tid til å etterforske saken, og vil derfor holde 27-åringen i fortsatt isolasjon.

Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix

Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling fredag i forrige uke. Tønsberg tingrett avgjorde at 27-åringen kan holdes varetektsfengslet i full isolasjon i inntil to uker. Han holdes varetektsfengslet inntil annet blir bestemt av påtalemyndigheten eller retten.

– Slik som saken står nå har vi behov for å bruke de tvangsmidlene retten har gitt oss adgang til. Så får vi se hvor lenge det er behov for det, sier Pedersen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.